Greşeala din barajul Elveţia-Irlanda de Nord l-ar putea costa pe Haţegan Mondialul!

Publicat: 20/11/2017 | 10:00

Arbitrul român Ovidiu Haţegan şi-a primit pedeapsa de la FIFA, după greşeala gravă de arbitraj care a decis până la urmă calificarea Elveţiei la Cupa Mondială din 2018. Singurul gol al „dublei” dintre Elveţia şi Irlanda de Nord a venit după un penalty acordat eronat de Haţegan la meciul din tur, lovitura de la 11 metri fiind fructificată de elveţieni. 

Astfel, belfasttelegraph.co.uk susţine că românul a fost dat la o parte de forul mondial: FIFA a comunicat lista cu 36 de arbitri care vor participa la un seminar legat de Mondialul din Rusia, iar Ovidiu Haţegan nu se află printre ei. În aceste condiţii, şansele lui să conducă meciuri în Rusia sunt aproape nule.

La precedenta întâlnire cu arbitrii care aveau şanse mari de a ajunge la Campionatul Mondial în aprilie, acesta a fost prezent alături de alţi 60 de „centrali”.

Conducerea federaţiei nord-irlandeze nu exclude posibilitatea să ceară compensaţii financiare de la forul fotbalistic mondial pentru ceea ce IFA, dar şi numeroşi jurnalişti şi suporteri consideră că a fost o gravă eroare comisă de Ovidiu Haţegan.

Nord-irlandezii amintesc că Federaţia irlandeză de fotbal a primit cinci milioane de euro după ce Irlanda a ratat calificarea la Cupa Mondială 2010 din cauza henţului comis de francezul Thierry Henry. Potrivit estimărilor, federaţia nord-irlandeză va pierde şapte milioane de lire sterline din cauza ratării calificării la Mondialul din Rusia. Ovidiu Haţegan a acordat lovitura de la 11 metri care a dus la singurul gol al meciului de pe „Windsor Park” în minutul 58, la o fază în care mingea trimisă de Shaqiri l-a lovit mai mult în spate pe Corry Evans.

                                

Cristi P. 

Citește și...