Gripa continuă să facă ravagii! Alte două persoane au murit. Numărul total al deceselor până acum

Publicat: 21/03/2018 | 20:00
Gripa continuă să facă ravagii! Alte două persoane au murit. Numărul total al deceselor până acum

Gripa continuă să facă ravagii. Alte două persoane au murit din pricina ei, informează Agerpres. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns, astfel, la 109, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. 

Ultimele două persoane care au murit din cauza gripei sunt bărbați. Unul de 28 de ani, din judeţul Mureş, fără condiţii medicale preexistente cunoscute, nevaccinat antigripal şi altul de 43 de ani din judeţul Satu Mare, cu condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale antigripale necunoscute, mai arată sursa citată.

„În prezent, se poate declara epidemie doar pe un teritoriu restrâns. Ca să declari epidemie pe ţară e nevoie de o extindere teritorială semnificativă şi de un număr suficient de mare de cazuri”, declara epidemiologul Geza Molnar pentru Adevărul.

Riscăm să confundăm gripa. Sunt două boli. Este guturaiul acela clasic, care este bronşită bacteriană, şi este gripa, care este o bronşită virală. O greşeală pe care o văd adesea este că omul se repede la antibiotic în momentul în care a început să tuşească, să strănute, să-i curgă nasul. Din fericire, acum farmaciile evită să ofere antibiotice fără reţetă. Foarte important! Există în piaţă teste de sânge pe care le poţi face acasă pentru a-ţi da seama dacă este infecţie bacteriană sau gripală. Costă cam 100 lei. Dar nu mă aştept ca românii să facă asta. De aceea, soluţia este ca oamenii să se prezinte la medic. Dar nici la asta nu mă aştept. De aceea, înainte de a şti dacă este sau nu grav, românii trebuie să încerce să se hidrateze, analgezic, antitermic… Este cel mai important. Dacă vezi că în două zile nu te lasă, nu apare o îmbunătăţire, du-te, totuşi, la medic”, declara despre gripă, doctorul Bogdan Ivănescu pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România. (VEZI ȘI: Ultima oră! Gripa face ravagii în Capitală! Panică în spitale, nu mai sunt locuri să te internezi)

Citește și...