Groază într-un bloc din New York! Șase persoane au ars de vii, între care patru copii VIDEO

Publicat: 08/05/2019 | 22:06
Groază într-un bloc din New York! Șase persoane au ars de vii, între care patru copii VIDEO

Incendiu devastator într-un bloc din New York! Cel puțin șase persoane au murit, între care patru copii. Nenorocirea s-a petrecut într-un apartament dintr-un complex de locuinţe sociale, la Harlem, relatează AFP, informează News.ro.

Pompierii au fost chemaţi să intervină la acest complex, care datează din 1910, alcătuit din 40 de clădiri, în nordul cartierului newyrokez Harlem, către ora locală 1.40 (8.40, ora României).

Întregul apartament de la etajul cinci era deja cuprins de flăcări, iar pompierii ”au luptat pentru a stinge incendiul”, a declarat comandantul pompierilor newyrkezi Daniel Nigro, într-o conferinţă de presă.

”Atunci când (pompierii) au ajuns în camere situate în spatele acestui apartament de pe colţ, au găsit şase ocupanţi morţi, patru copii şi doi adulţi (…). Munca noastră este să salvăm vieţi, dar de această dată nu am putut”, a spus el, potrivit rtv.net.

Pompierii, care au anunţat că au controlat incendiul după o oră şi jumătate de intervenţie a 100 de oameni, nu au dezvăluit numele şi vârsta victimelor.

Potrivit mai multor publicaţii, copiii au între trei şi 11 ani.

Cauza incendiului nu fost stabilită în acestasă fază, însă pare că este vorba despre un accident, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor.

New Yorkul s-a confruntat, în decembrie 2017, cu cel mai sângeros incendiu din anii ’90. Un copil care se juca la o plită pe gaze a declanşat un incendiu într-un imobil în Bronx. Au murit 13 persoane.

 

Citește și...