„Guriță” mai vrea „sânge proaspăt”: „Suntem în discuţii cu doi-trei jucători români de valoare!”

Publicat: 10/09/2020 | 11:38
„Guriță” mai vrea „sânge proaspăt”: „Suntem în discuţii cu doi-trei jucători români de valoare!”

Dinamo se prezintă vineri în fața FC Botoșani cu un punct după primele două runde, cel obținut în prima etapă cu FC Hermannstadt în propriul fief (n.r. scor 1-1), etapa trecută „câinii” cedând lamentabil pe „Ilie Oană” din Ploiești cu Chindia Târgoviște, scor 1-0. Eșecul, dar mai ales evoluția echipei în acest meci i-au determinat pe noii investitori de la Dinamo să se debaraseze de unii jucători care nu au demonstrat că merită să poarte tricoul „alb-roși” și să bage totodată mâna adânc în buzunar, pentru a aduce jucători care să crească valoarea lotului.

„Armată spaniolă” adusă de Contra!

Astfel, în această pauză competițională în „Groapă” au fost aduși fotbaliști cu mult peste nivelul Ligii 1, care de-a lungul timpului au evoluat în Primera și Segunda, lista noilor veniți cuprinzându-i pe Tomas Mejias (31 de ani, portar, transferat de la Middlesbrough, cu un meci jucat la Real Madrid), David Gonzalez (28, fundaș dreaptă, provenit de la Mirandes), Ismael Lopez (28, fundaș stânga lansat de Athletic Bilbao, ultima dată legitimat la Tenerife), Camara (26, mijlocaș, crescut de Villarreal, ultima dată la Jagiellonia Bialystok), Borja Valle (28, mijlocaș lateral, venit de la Deportivo La Coruna), Jorge Pombo (26, mijlocaș ofensiv de la Cadiz) și Guillermo Hierro (27, atacant de la Racing Santander), aceștia adăugându-li-se lui Adam Nemec și Janusz Gol, jucători înrolați în „haită” înaintea întreruperii campionatului ca urmare a acțiunilor loturilor naționale.

„Guriță mai vrea transferuri!

Cu toate acestea, „Guriță” a anunțat că își dorește în continuare „sânge proaspăt” la echipă și a dezvăluit că reprezentanţii clubului se află în discuţii pentru achiziţionarea a doi fotbalişti „de valoare” din campionatul intern.

„Aveam nevoie să ne mişcăm repede pe piaţa transferurilor pentru că, după primul meci, aveam nevoie de jucători cu experienţă, care să aducă plus valoare echipei. Am avut noroc că ne-am mişcat repede şi am putut aduce şase jucători în această săptămână. Aşteptăm de la ei ca jocul echipei să se îmbunătăţească, jucătorii tineri să crească alături de ei şi această îmbinare între experienţă şi tinereţe să aibă un numitor comun. Eu cred că ştiu unde au venit, am vorbit cu ei şi am încercat să-i fac să înţeleagă la ce echipă au ajuns. Unii dintre ei se vor adapta mai repede, poate unii vor avea nevoie de mai mult timp. Sper să reuşesc să formez o echipă într-un scurt timp. După aceste achiziţii vom încerca să vedem ce ne mai lipseşte în angrenajul echipei, suntem în discuţii cu 2-3 jucători români. Aş dori ca aceste negocieri să ajungă la bun sfârşit, să aducem şi doi jucători de valoare din campionatul României. Nu e uşor”, a declarat Cosmin Contra.

Partida Dinamo- FC Botoșani, meci contând pentru runda a III-a a acestui sezon competițional va avea loc vineri de la ora 21:00 în „Groapă”, duelul fiind transmis în direct de Digi Sport, Telekom și Look.