„Guriţă” mulţumit de tinerii care vin din urmă!

Publicat: 31/12/2017 | 07:00
„Guriţă” mulţumit de tinerii care vin din urmă!

Viitorul naţionalei este asigurat. Cel puţin asta susţine Cosmin Contra, selecţionerul României.

Tehnicianul a declarat la Telekom Sport că regula under 21implementată în Liga 1 care la început a fost primită cu multă reticienţă de majoritatea cluburilor din campionatul intern a adus în prim plan jucători importanţi pentru naţionala de tineret care în cel mai scurt timp ar urma să facă pasul la prima reprezentativă.

„Guriţă” crede că naţionala va avea mult de câştigat pe viitor având în vedere faptul că din ce în ce mai mulţi jucători cu vârste sub 21 de ani au început să joace constant la echipele de club, iar rezultatele se simt deja la naţionalele de tineret.                          

„Cu regula de U21 pe teren, adevărul e că avem generaţii care vin din urmă mai bune. Avem generaţii care au rezultate extraordinare la nivel de juniori sau rezultate bune, cum n-am avut în anii anteriori. Şi asta e datorită acestei reguli U21. Asta nu face decât să mă bucure pe mine că antrenor al echipei naţionale, pentru că avem tineri care joacă. Sunt titulari in Divizia A, joacă meci de meci la echipe bune. Sunt şi jucători care au plecat afară. Joacă în campionate puternice.  Sperăm ca pe viitor tot mai mulţi tineri să facă pasul spre fotbalul bun, la echipe foarte bune unde să şi joace, să se impună”, a declarat Cosmin Contra pentru Telekom Sport.

Printre jucătorii care au beneficiat din plin de obligativitatea introducerii regulii under 21 se numără şi Olimpiu Moruţan. Decarul FC Botoşani a jucat meci de meci la gruparea moldavă, iar evoluţiile sale i-au adus un transfer de vis la FCSB, echipă cu care a semnat un contract valabil ep o perioadă de cinci ani de zile. De asemenea, Moruţan a devenit o prezenţă constantă la naţionala  Under 19 dar a avut selecţii şi la cea de tineret.

 

Cristi P. 

Citește și...