„Guriţă” nu şi-a dorit Serbia, dar e optimist: „Am încredere că putem câştiga grupa!”

Publicat: 24/01/2018 | 16:00
„Guriţă” nu şi-a dorit Serbia, dar e optimist: „Am încredere că putem câştiga grupa!”

Chiar dacă sorţii au fost nemiloşi cu reprezentativa României la tragerea la sorţi a Ligii Naţiounilor, tricolorii fiind repartizaţi într-o grupă de foc cu reprezentativele Serbiei, Muntenegrului şi Lituaniei, selecţionerul Cosmin Contra s-a arătat optimist. „Guriţă” a recunsocut că grupa a IV a Seriei C de la Liga Naţiunilor este una grea, dar şi-a arătat convingerea că România poate câştiga această grupă, deşi marea favorită la primul loc  este Serbia.

„Se putea mai bine, e clar că favorită e Serbia. Apoi am picat iar cu Muntenegru, am demonstrat la Cluj că putem să-i batem, Lituania este periculoasă, dar am avut rezultate cu ei. Este o grupă puternică, foarte grea, dar cu încredere putem să o câştigăm. Avem un handicap că primul meci acasă îl jucăm fără spectatori, aşteptăm ţintarul de la UEFA, dar avem timp să ne pregătim, trebuie să fim puternici şi sper ca jucătorii români din străinătate să înceapă să joace şi să vină cu încredere la naţională”, a declarat Cosmin Contra la Pro TV.

În seria României (Liga C), câştigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică. Preliminariile EURO 2020 se vor desfăşura în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Naţiunilor, care nu s-au calificat deja la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Naţiunilor (martie 2020). Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manşă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai buna în grupele Ligii Naţiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singura manşă (gazda va fi trasă la sorţi). Câştigătoarea se califică la EURO 2020.

                           

Cristi P.

 

Citește și...