Halep a renunțat la turneul de la Palermo din cauza Covid

Publicat: 26/07/2020 | 22:31
Halep a renunțat la turneul de la Palermo din cauza Covid

Simona Halep trebuie să mai aștepte până când va reintra în circuitul competițional. Numărul 2 mondial trebuia să participe la turneul de la Palermo, începând cu 3 august, aceasta reprezentând prima bornă în calendarul WTA după pandemia de coronavirus.

Însă, din cauza măsurilor anti-Covid, Simona Halep a decis să renunțe la participarea la turneul din Sicilia întrucât autoritățile italiene solicită o perioadă de izolare călătorilor din România. Organizatorii au lăsat de înțeles că exista și posibilitatea unei derogări în cazul jucătoarei române, dar Halep a hotărât să nu participe la competiția de la Palermo. Ea și-a argumentat decizia prin faptul că îi este teamă să călătorească în această perioadă.

„Măsurile noastre nu au fost suficiente și agentul jucătoarei ne-a indicat, pur și simplu, decizia jucătoarei. Suntem profund dezamăgiți”, a declarat Oliviero Palma, directorul turneului WTA de la Palermo.

Următorul turneu din calendarul Simonei Halep este cel de la  Praga, ce se va desfășura între 10 și 16 august, dar după ultimul anunț al sportivei, sunt șanse foarte mari de a se retrage și de la turneul din capitala Cehiei.