Halep părăsește Turneul Campioanelor după faza grupelor!

Autor:
Publicat: 01/11/2019 | 17:24
Halep părăsește Turneul Campioanelor după faza grupelor!

Simona Halep a părsit pentru a patra oară la rând Turneul Campioanelor după faza grupelor.

La ediția din acest an de la Shenzen, românca a fost eliminată dramatic după ce a cedat în meciul decisiv din grupă cu 2-1 la seturi confruntarea cu Karolina Pliskova (2 WTA), scor 0-6, 6-2, 4-6.

În primul set, Simona n-a avut nici cea mai mică șansă și a fost învinsă cu un incredibil 6-0, rezultat nescontat nici măcar de cei mai împătimași fani ai cehoaicei înaintea partidei. În actul secund, lucrurile au stat cu totul altfel, iar Simona Halep a reușit să echilibreze disputa și a dominat-o clar pe Pliskova, tranșând setul cu scorul de 6-2. În decisiv românca a condus cu 2-0 și a avut șansa de a se desprinde decisiv la 3-0 însă Pliskova a revenit incredibil și a întors scorul în favoarea ei, impunându-se cu 6-4 după ce a câștigat cinci game-uri la rând, cehoaica reușind să facă diferența grație unui serviciu superior față de Halep.

Aceasta a fost cea de-a patra eliminare consecutivă în faza grupelor la Turneul Campioanelor pentru compatrioata noastră.

În semifinalele ediției din acest an de la Shenzen, Karolina Pliskova se va duela cu numărul unu mondial, australianca Ashleigh Barty. În cealaltă semifinală se vor duela Elina Svitolina și Belinda Bencic. Ucraineanca  a câștigat „Grupa Violet” din care a făcut parte și Simona Halep cu victorii pe linie. După ce s-a impus în fața lui Halep și a lui Andreescu, Svitolina a câștigat și duelul de astăzi cu Sofia Kenin cu scorul de 7-5, 7-6. Cele două semifinale sunt prevăzute a se disputa sâmbătă, în timp ce finala va avea loc duminică.