Halucinant! Ministrul sănătății din Bolivia, arestat după ce a achiziționat aparate de ventilație. Cum a fost posibil

Publicat: 21/05/2020 | 07:21
Halucinant! Ministrul sănătății din Bolivia, arestat după ce a achiziționat aparate de ventilație. Cum a fost posibil

Situație halucinantă, în plină pandemie de COVID-19. Ministrul sănătății din Bolivia a fost arestat, după ce a fost suspectat de achiziționarea a 179 de aparate de ventilație. 

Ministrul sănătății din Bolivia, Marcelo Navajas, suspectat de corupţie în achiziţionarea a 179 de aparate de ventilaţie pentru bolnavi de COVID -19, a fost arestat, relatează agerpres.ro.

CITEȘTE ȘI – ALERTĂ LA SERVICIUL JUDEŢEAN DE AMBULANŢĂ OLT, DUPĂ CE O ASISTENTĂ MEDICALĂ A FOST INFECTATĂ CU CORONAVIRUS

„El este reţinut la sediul Forţei speciale de combatere a criminalităţii (FELCC) din La Paz”, a mărturisit comandantul acestei unităţi, Ivan Rojas, la numai o zi după ce preşedinta ţării, Jeanine Anez, a ordonat deschiderea unei anchete pentru un „posibil act de corupţie” cu privire la această achiziţie, care îl viza direct pe Marcelo Navajas.

De asemenea, alături de ministrul sănătății au mai fost arestați alți doi funcționari, mai notează sursa citată.

Achiziţionarea celor 179 de aparate de ventilaţie la preţul de aproximativ cinci milioane de dolari a fost posibilă cu ajutorul finanţării din partea Băncii interamericane de dezvoltare (BID). În plină pandemie de coronavirus, Bolivia a cumpărat echipamente medicale la un preţ de 27.683 de dolari pe aparat, de la o companie spaniolă.

NU RATA – CUM S-A SCHIMBAT CORPUL UNUI ASISTENT MEDICAL BOLNAV DE CORONAVIRUS. DIFERENȚA ESTE TRAUMATIZANTĂ! FOTO

Presa mai relatează că această companie spaniolă le-a oferit autorităților din Bolivia aparatura la un preţ care varia între 9.500 şi 11.000 de euro (între 10.312 şi 11.941 de dolari).

Totul a ieșit la iveală atunci când medicii și-au dat seama că dispozitivele nu sunt adaptate pentru serviciile de terapie intensivă din spitalele boliviene.

Citește și...