Haos pe litoralul românesc! Oamenii legii au adoptat măsuri drastice, de teama răspândirii COVID-19

Publicat: 04/07/2020 | 16:55
Haos pe litoralul românesc! Oamenii legii au adoptat măsuri drastice, de teama răspândirii COVID-19

În acest weekend, nici mai mult, nici mai puțin de 80.000 de turiști au luat cu asalt litoralul românesc și nu s-au mai respectat sub nicio formă măsurile impuse de autorități, în contextul pandemiei de coronavirus. 

Deși pericolul epidemiei COVID-19 nu a trecut, iar de la o zi la alta continuă să se înregistreze numeroase cazuri de infectare cu noul coronavirus, românii au luat cu asalt litoralul, terasele, plajele și cluburile. Din această cauză, oamenii legii au luat decizii ferme și vor porni în control în toate locurile frecventate de turiști, pentru a se evita răspândirea noului coronavirus.

NU RATA – LITORAL BULGARIA, ÎN 2020. MARE ATENŢIE! CE REGULI TREBUIE SĂ RESPECŢI DACĂ MERGI ÎN VACANŢĂ PE TIMP DE PANDEMIE DE CORONAVIRUS

Autoritățile au luat măsuri drastice pentru stoparea răspândirii infectării cu COVID-19

În continuare, autoritățile recomandă purtarea măștii în spațiile închise și evitarea locurilor aglomerate. Distanțarea socială este esențială, mai notează și Marcel Vela, care a mai discutat și despre măsurile pe care le-au luat autoritățile, din cauza numărului mare de turiști de pe litoral, din acest weekend.

CITEȘTE ȘI – PERCHEZIȚII PE LITORAL! AUTORITĂȚILE AU VERIFICAT DACĂ SUNT RESPECTATE MĂSURILE DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI SARS-COV2. AU FOST APLICATE NUMEROASE SANCȚIUNI

„Există un plan de acțiune a fost anunțat și public la nivelul ministerului. Suntem pregătiți să acționăm punctual în fiecare zonă, împreună cu alți parteneri, alte instituții cu atribuții în domeniu, și aici mă refer la colegii de la direcțiile sanitar-veterinare, de la direcțiile de sănătate publică, în unele cazuri chiar cu cei de la protecția consumatorului, astfel încât să facem ordine și să mergem până la urmă să discutăm inclusiv cu operatorii din industrie, cu HoReCa, pe a respecta normele, astfel încât să se întoarcă acasă din vacanțe toți clienții, toți turiștii sănătoși, să nu plece la mare fericiți că se bucură de soare și de mare, și să vină acasă cu vreo infecție, să-și pună în pericol familia și pe toți cei dragi”, a declarat Marcel Vela.