Acasă » Știri » HARTA METEO | După vremea rece de luni, ANM a reactualizat prognoza și anunță temperaturi cuprinse între 23 și 25 de grade

HARTA METEO | După vremea rece de luni, ANM a reactualizat prognoza și anunță temperaturi cuprinse între 23 și 25 de grade

De: Alexandra Costea 25/03/2024 | 17:42
HARTA METEO | După vremea rece de luni, ANM a reactualizat prognoza și anunță temperaturi cuprinse între 23 și 25 de grade

Luni, 25 martie, Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni. Meteorologii au anunțat care vor fi temperaturile până pe 7 aprilie 2024.

Conform ANM, se așteaptă o creștere semnificativă a temperaturilor, mult peste media normală pentru această activitate. Vor fi zone în care temperaturile maxime vor atinge între 23 și 25 de grade Celsius, notează antena3.ro.

Banat

Vremea se va încălzi pe 2 aprilie, iar in majoritatea regiunilor valorile termice vor fi mult peste medie. Între 26 și 28 martie, și probabil și după 3 aprilie, temperatura maximă medie va fi între 17 și 20 de grade Celsius, cu vârfuri de 23-25 ​​de grade, în special pe 30 și 31 de martie.

Temperaturile minime vor crește și ele, după o noapte rece în 25/26 martie, când vor coborî în jurul valorii de 0 grade (posibilă brumă locală), ajungând la 6-9 grade în general, pe timp de noapte. Ploile vor fi mai frecvente în jurul datei de 28 de martie, iar între 2 și 5 aprilie există o probabilitate ridicată de a-vers, uneori însoțite de fulgere.

Crișana

Până pe 2 aprilie, temperaturile vor fi în creștere, astfel încât valorile termice vor depăși în mare parte cele climatologice specifice pentru această perioadă. Între 26 și 28 martie și după 3 aprilie, temperaturile maxime vor fi în medie între 16 și 20 de grade Celsius, iar în zilele mai calde, în special pe 30 și 31 martie, vor atinge între 22 și 25 de grade Celsius.

După o noapte rece în 25/26 martie, când temperaturile vor coborî până aproape de 0 grade Celsius și se va produce local brumă, încălzirea semnificativă se va simți și la temperaturile nocturne, care vor fi între 5 și 9 grade Celsius în medie regională. Ploi locale sunt prognozate în jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată între 2 și 5 aprilie. Acestea vor fi mai ales averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice.

Transilvania

La începutul intervalului, temperaturile vor fi în general apropiate de normele climatologice, cu medii regionale ale temperaturilor maxime între 11 și 14 grade Celsius și ale minimelor între -3 și 0 grade Celsius (cu posibile brume locale în primele nopți). Începând cu data de 28 martie și până spre 3 aprilie, vremea va înregistra o încălzire semnificativă, determinând temperaturi mult mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului, cu maxime zilnice între 20 și 23 de grade Celsius și minime între 3 și 7 grade Celsius, în medie regională.

Se preconizează o ușoară răcire a vremii în ultimele zile ale intervalului. Ploile locale sunt așteptate în jurul datei de 28 martie, iar cu probabilitate ridicată și după 3 aprilie; acestea vor fi mai ales sub formă de averse, însoțite pe alocuri de fenomene electrice.

Maramureș

Vremea va cunoaște o încălzire semnificativă, iar în cea mai mare parte a intervalului temperatura aerului va depăși cu mult normele climatologice. Astfel, în primele zile se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 15-18 grade Celsius și minime între -2 și 2 grade Celsius (ceea ce va determina local formarea brumei).

Între 28 martie și 2 aprilie, temperaturile diurne vor atinge între 20 și 22 de grade Celsius, iar cele nocturne vor fi între 6 și 8 grade Celsius, în medie regională, urmând apoi o ușoară răcire a vremii. Se așteaptă ploi pe alocuri în jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va rămâne ridicată și după data de 2 aprilie. Acestea vor fi mai ales sub formă de averse, iar în anumite zone se pot semnala descărcări electrice izolate.

Moldova

Vremea va înregistra o încălzire semnificativă, iar în mare parte a intervalului valorile termice vor depăși considerabil mediile climatologice. La începutul perioadei, temperaturile maxime vor fi între 13 și 16 grade Celsius, iar cele minime între 0 și 3 grade Celsius (fiind condiții favorabile pentru formarea brumei, în special în nordul regiunii). Între 28 martie și 3 aprilie, se prognozează temperaturi diurne între 20 și 23 de grade Celsius și temperaturi nocturne între 5 și 8 grade Celsius, în medie regională.

Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni este posibil să se înregistreze o răcire a vremii. Vor fi ploi pe alocuri în jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va rămâne ridicată și după data de 3 aprilie; acestea vor fi mai ales sub formă de averse, iar izolat se pot semnala descărcări electrice.

Dobrogea

La începutul intervalului, se vor înregistra ușoare oscilații termice, iar valorile termice vor fi în general apropiate de normele climatologice, cu temperaturi maxime între 12 și 16 grade Celsius și minime între 3 și 5 grade Celsius. Începând din 29 martie, vremea va cunoaște o încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că până spre finalul perioadei de referință, temperaturile medii diurne vor fi în jur de 18-22 de grade Celsius (cu ușoare variații la început pe litoral) și între 6 și 10 grade Celsius pe timp de noapte.

După episodul ploios din 25 martie, până spre finalul celor două săptămâni (4-5 aprilie), probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă, însă averse și descărcări electrice vor fi posibile pe arii restrânse în jurul datei de 28 martie.

Muntenia

În primele zile ale intervalului, vor fi mici variații termice, iar temperaturile vor fi local apropiate de media climatologică; maximele vor fi între 13 și 17 grade Celsius, iar minimele între 0 și 5 grade Celsius, existând posibilitatea de formare a brumei în nordul regiunii. Din 28 martie, vremea va deveni treptat mai caldă, cu temperaturi diurne între 20 și 25 de grade Celsius și temperaturi nocturne între 6 și 10 grade Celsius, în medie regională, până spre sfârșitul perioadei de referință.

Ploi locale sunt așteptate în 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va rămâne relativ ridicată și după 3 aprilie; acestea vor fi mai ales sub formă de averse, izolat însoțite de descărcări electrice.

Oltenia

În primele zile ale intervalului, se vor înregistra mici variații termice, iar temperaturile vor fi local apropiate de normele climatologice, cu maxime între 14 și 17 grade Celsius și minime între 2 și 5 grade Celsius, mai scăzute în noaptea de 25/26 martie când în nordul regiunii vor fi temperaturi negative și condiții favorabile pentru formarea brumei.

Din 28 martie, vremea va deveni treptat mai caldă, cu temperaturi diurne între 20 și 24 de grade Celsius și temperaturi nocturne între 6 și 10 grade Celsius, în medie regională, până spre sfârșitul perioadei de referință. Vor fi ploi locale în 27-28 martie, iar probabilitatea de ploaie va rămâne ridicată și după 3 aprilie; acestea vor fi mai ales sub formă de averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice.

La munte

Primele zile vor fi caracterizate de o temperatură în general apropiată de normal, cu maxime între 0 și 5 grade Celsius și minime negative, coborând până spre -6…-4 grade Celsius. Din 28 martie, vremea se va încălzi treptat, astfel că până spre finalul intervalului de referință se vor înregistra valori mult mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă din an, cu temperaturi diurne în medie între 6 și 14 grade Celsius, chiar mai ridicate în zonele situate sub 1000 de metri altitudine, și temperaturi nocturne între 1 și 7 grade Celsius.

La începutul intervalului vor fi precipitații mixte în zone restrânse, iar pe 28 martie vor fi mai ales ploi pe arii relativ extinse. Probabilitatea pentru precipitații predominant sub formă de ploaie va rămâne ridicată și după data de 3 aprilie.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Și-a început cariera în presă în anul 2021, la Kanal D. A lucrat ca redactor aproape 3 ani pentru site-ul stirilekanald.ro. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Alexandra a absolvit citeste mai mult
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport, un balon cu aer cald și un cinematograf
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport,...
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul este șocant
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie.
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...
Zodiac chinezesc pentru luni, 29 aprilie 2024. Bivolul are nevoie de răbdare
Zodiac chinezesc pentru luni, 29 aprilie 2024. Bivolul are nevoie de răbdare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Schimbări uluitoare de vreme. Anunțul de ultimă oră de la ANM
Schimbări uluitoare de vreme. Anunțul de ultimă oră de la ANM
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Eliza Natanticu, la un pas de moarte după ce a luat o bacterie din spital: ”Mă emoționează foarte tare chestia asta”
Eliza Natanticu, la un pas de moarte după ce a luat o bacterie din spital:...
Andreea Bălan a pus stop scandalurilor cu George Burcea. La ce decizie au ajuns cei doi de dragul fiicelor
Andreea Bălan a pus stop scandalurilor cu George Burcea. La ce decizie au ajuns cei...
Stațiunea din România de care tinerii și pensionarii încep să se reîndrăgostească. Se reinventează, vine cu prețuri la jumătate față de Mamaia sau Valea Prahovei și are ceva unic pe pământ
Stațiunea din România de care tinerii și pensionarii încep să se reîndrăgostească. Se reinventează, vine...
Sfatul zilei de luni, 29 aprilie 2024. Fecioarele vor să facă schimbări
Sfatul zilei de luni, 29 aprilie 2024. Fecioarele vor să facă schimbări