Helmuth Duckadam s-a întâlnit cu Donald Tusk: ”I-am mulțumit pentru discurs!”

Publicat: 08/05/2019 | 22:49
Helmuth Duckadam s-a întâlnit cu Donald Tusk: ”I-am mulțumit pentru discurs!”

Helmuth Duckadam s-a întâlnit, miercuri, cu Donald Tusk, președintele Consiliului European. Fostul portar al Stelei i-a mulțumit acestuia pentru discursul de la Ateneul Român.

„Înțeleg că discursul de la Ateneu a fost scris de dânsul, i-am mulțumit, mai ales că a fost în română. Mi-a zis că i-a fost greu, însa că face asta ca să arate respect țării respective. L-a cunoscut și soția, e chiar foarte simpatic”, a declarat Helmuth Duckadam, la Antena 3.

Donald Tusk a vorbit în discursul său de la Ateneul Român, susținut cu ocazia preluării de către România a președinției Consiliului UE, despre Duckadam.

„Sunt toţi eroi ai imaginaţiei mele, la fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci şi ai Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona.

Şi aş vrea să fac un apel la români să apere, vreau să apere în România fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la Sevilla, în finala Cupei Campionilor. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi”, a spus Donald Tusk.

 

Citește și...