Iarna face ravagii! Trafic feroviar întrerupt, zeci de mii de oameni fără curent electric

Publicat: 16/12/2018 | 09:46
Iarna face ravagii! Trafic feroviar întrerupt, zeci de mii de oameni fără curent electric

60 de localități din județul Timiș sunt parțial sau total nealimentate cu energie electrică, duminică dimineața, fiind afectate peste 40.000 de persoane, anunță reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Și în județele Caraș-Severin și Vrancea sunt probleme. Potrivit reprezentanților ISU Timiș, peste 40.000 de oameni din 60 de localități din județul Timiș nu au energie electrică.

“În prezent, pentru restabilitarea energiei electrice în localitățile afectate lucrează 24 de echipe”, a informat ISU Timiș.

În ultimele 24 de ore, pompierii timișeni a intervenit în peste 140 de situații de urgență, dintre care patru incendii, 94 de degajări de copaci și crengi căzute pe mașini și pe partea carosabilă, în urma cărora au fost afectate 39 de autoturisme, 32 de degajări de cabluri de pe partea carosabilă, cinci stâlpi căzuți și cinci accidente rutiere.

Și în județul Caraș-Severin sunt probleme cu alimentarea cu energie electrică. 34 de localități, printre care patru orașe și stațiunea Semenic, sunt nealimentate cu energie electrică, duminică dimineața, din cauza ninsorii. În uma fenomenelor meteorologice din ultimele 24 de ore, s-au produs avarii în rețelele de alimentare cu energie electrică și în județul Vrancea. Mii de familii din orașul Panciu, cartier Satu Nou, dar și din comuna Ciorăști nu au curent electric din cauza crengilor căzute în rețea.

11 județe din Transilvania și Moldova sub cod de ninsori abundente

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineața, atenționări cod galben pentru 11 județe din Transilvania și Moldova, unde ninge și sunt condiții de depunere a poleiului. Potrivit ANM, în județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare va continua să ningă și local se va depune strat de zăpadă de 10 – 20 de centimetri. În ultimele 12 ore în zonă s-a depus un strat de zăpadă cuprins în general între 10 și 20 de centimetri. Atenționarea este valabilă până la ora 15.00. De asemenea, în județele Vaslui, Bacău, Vrancea, Neamț, Galați, Iași și Suceava, precipitațiile sunt mixte și sunt condiții de depunere a poleiului.

În aceste județe, atenționarea este valabilă până la ora 10.00.

Fără curent electric în Caraș-Severin

Un număr de 34 de localități din județul Caraș-Severin, printre care patru orașe și stațiunea Semenic, sunt nealimentate cu energie electrică, duminică dimineața, din cauza ninsorii, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, duminică dimineața, erau probleme privind alimentarea cu energie electrică la un număr de 34 de localități. Printre acestea se numără orașele Bocșa, Caransebeș, Oravița și Oțelu Roșu, precum și stațiunea Semenic.

De asemenea, drumul județean 582 a fost închis pe tronsonul Brebu Nou – Slatina Timiș, până în data de 15 martie 2019, din cauza condițiilor meteo. După prima zi în care județul Caraș-Severin a fost sub cod portocaliu de ninsori, reprezentanții ISU Timiș au intervenit de 13 ori pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil, a șase copaci căzuți pe mașini și a trei stâlpi de curent care s-au prăbușit, dintre care unul a avariat o mașină, în Reșița.

Citește și...