Ieșirile la restaurant nu vor mai fi la fel! Clienții vor sta la distanță de doi metri la masă și vor avea meniuri cu instrucțiuni de protecție împotriva COVID-19. Iată câteva dintre propunerile pe care patronii barurilor și restaurantelor le-ar putea lua în calcul.
În primul rând, distanţa între mese trebuie să fie între 1 metru si jumatate şi – 2 metri. La o masă nu vor sta mai mult de 8 persoane, iar restaurantele nu vor avea voie să primească mai mult de 200 de clienţi.
Locaţiile vor fi dotate cu dezinfectant, iar igienizarea spaţiilor va fi făcută la un interval de timp prestabilit. De asemenea, fiecare meniu ar putea conţine instrucţiuni de protecţie împotriva COVID-19, potrivit a1.ro. (CITEȘTE ȘI: ATENȚIE, ROMÂNI! RAED ARAFAT A FĂCUT ANUNȚUL: „15 SEPTEMBRIE ESTE DATA”)
Există reguli și în interiorul unităţilor de tip Take Away cu servire în interior. Aici, limitarea accesului în incinta locaţiei se va face potrivit numărului de case de marcat, cu păstrarea distanţei de 1,5 metri între staţiile de preluare a comenzilor. Toate regulile de distanţare socială vor fi afişate în loc vizibil la intrarea în restaurante, iar angajaţii se vor asigura că sunt respectate.
La intrarea în tură, angajaților le va fi verificată temperatura corpului.
Klaus Iohannis a susținut, astăzi, o declarație de presă referitoare la criza coronavirusului și la măsurile care vor fi luate în perioada următoare.