Îl mai ții minte pe Nicolae Bacalbașa, cel mai viral medic din România?! Ce s-a întâmplat cu el, în plină pandemie

Autor:
Publicat: 31/07/2020 | 18:57
Îl mai ții minte pe Nicolae Bacalbașa, cel mai viral medic din România?! Ce s-a întâmplat cu el, în plină pandemie

A trecut ceva timp de când Nicolae Bacalbașa a ieșit din lumina reflectoarelor. Cel mai viral medic din România nu a fost, însă uitat, căci ori de câte ori a ieșit în spațiiul public pentru a oferi declarații, acestea au fost sincere, dar și siropoase.

Nicolae Bacalbașa și-a câștigat statutul de cel mai viral medic din România datorită intervențiilor avute în spațiul public, de-a lungul timpului.

Anii au trecut, iar acesta a renunțat să mai fie în atenția televiziunilor și a presei, iar pandemia l-a prins cum nu se poate mai schimbat. Pe contul lui de Facebook, Nicolae Bacalbașa postează numeroase fotografii cu tentă religioasă, dar și cu și despre orașul său natal, Galați. Mai mult, Nicolae Bacalbașa este un mare iubitor de animale, după cum își poate da seama oricine îi vizitează contul de socializare. Se pare că în plină pandemie de coronavirus, Nicolae Bacalbașa nu mai oferă sfaturi medicale oamenilor și trăiește, în orașul natal, cum nu se poate mai liniștit.

Avertismentul medicilor: cum te poți infecta cu COVID-19, pe plajă

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a explicat cum poți contracta coronavirus pe plajă și de ce este eficientă purtarea măștii și în aer liber.

„Aceste particule pe care nu le vedem se așază pe particule de praf, pe particule de nisip, care, în contextul unei mișcări a curenților de aer – că este vorba de vânt, că este vorba de aer condiționat – prezintă riscul de infectare și atunci, a purta mască în zonele deschise, dar care sunt foarte aglomerate și prezintă posibilitatea transmiterii de la o persoană la alta prin astfel de particule ce transportă virusurile, este binevenită în special în zone cum este litoralul. Consider că sunt măsuri extrem de binevenite, iar această mască nu cred că este foarte deranjantă. Este ușoară, chiar dacă o schimbăm mai des și o aruncăm – categoric trebuie să o aruncăm”,a spus medicul, pentru Digi 24.