Il mai tineti minte pe barbatul care a pus o bomba la Jean Monnet? Ce se intampla ACUM cu primul roman condamnat pentru terorism!

Publicat: 17/09/2014 | 01:04
Il mai tineti minte pe barbatul care a pus o bomba la Jean Monnet? Ce se intampla ACUM cu primul roman condamnat pentru terorism!

Primul roman condamnat pentru terorism incearca prin toate mijloacele sa scape din inchisoare. Dragos Ciupercescu a formulat o solicitare de eliberare conditionata, care urmeaza sa fie analizata peste cateva zile de catre magistrati.

Ciupercescu, sau “Grenadierul de la Jean Monnet” a detonat la sfarsitul anul 2002 o grenada pe pe trotuarul din fata liceului bucurestean, deflagratia ranind cinci elevi. Cateva zile mai tarziu, a mai amplasat o grenada in parcul Cismigiu, dar aceastra nu a detonat, iar la scurt timp a fost prins. Dragos Ciupercescu avea sa fie primul roman condamnat pentru acte de terorism, primind 18 ani de inchisoare in anul 2007, dupa mai bine de cinci ani de procese.

„Grenadierul” s-a plans permanent de conditiile din penitenciar

E inchis de 11 ani

Cumuland arestul preventiv cu perioada cat a stat dupa gratiile penitenciarului, Dragos Ciupercescu a strans pana acum aproximativ 11 ani de detentie.

Considerand ca a atins proportia ceruta de legea penala pentru a putea solicita eliberarea conditionata, Ciupercescu s-a adresat magistratilor Judecatoriei Giurgiu, de pe raza Penitenciarului Giurgiu, care vor lua in discutie solicitarea lui pe data de 22 septembrie.

Dragos Ciupercescu a cerut eliberarea conditionata
Dragos Ciupercescu a cerut eliberarea conditionata

A castigat 18.000 de euro pentru conditiile din arest

Potrivit noului Cod Penal si de procedura penala, un condamnat la o pedeapsa mai mare de zece ani de inchisoare poate cere eliberarea conditionata dupa ispasirea a ¾ din pedeapsa. In cazul lui Ciupercescu, la fel ca si a altor detinuti, se scad zilele obtinute prin activitatile desfasurate in cadrul penitenciarului.

Asa arata Dragos Ciupercescu in 2002, cand a fost arestat
Asa arata Dragos Ciupercescu in 2002, cand a fost arestat

În iunie 2010, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg a decis ca Statul Roman trebuie sa-i plateasca lui Dragos Ciupercescu peste 18.000 de euro, sub forma de despagubiri morale si materiale, si cheltuieli judiciare. Teroristul a invocat faptul ca a fost închis în condiţii inumane în Penitenciarul Jilava, în condiţii de suprapopulare.

CITESTE SI: “Grenadierul” de la Jean Monnet crede in continuare ca este nevinovat! Vezi ce le-a cerut magistratilor!

 Teroristul Dragos Ciupercescu, prins cu obiecte interzise in celula. „Grenadierul de la Jean Monnet”, un detinut problema

(M.N.)

Citește și...