Loading the player...

Multimilionarul Nicolae Dumitru, cunoscut cu porecla de ”Niro”, proprietarul “Dragonul Roşu”, unul dintre inculpaţii din dosarul Microsoft, a ţinut să mulţumească Divinităţii pentru că nu a fost condamnat cu executare. Aşa că s-a retras la mănăstire! Afaceristul a mers vineri la cumpărături, dar nu pentru că soţia sa intenţiona să facă un tort ca să sărbătorească libertatea acestuia, având în vedere că a fost condamnat la 1 an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Cumpărăturile erau pentru măicuţele de la Mănăstirea Pasărea. Un lăcaş superb, retras, lângă Bucureşti.

Ora 11.15. ”Niro” şi soţia coboară dintr-un G 63 AMG, cum conduce şi Kim Kardhesian,  şi intră într-un supermarket din Corbeanca. Ies după 25 de minute, Nicolae Dumitru împingând un căruţ plin de alimente. Ulei, zahăr, făină, orez, roşii, dar şi multe altele de Post. Cei doi au încărcat marfa în maşină, după care s-au îndreptat către Mănăstirea Pasărea.

Pune alimentele în maşină
Pune alimentele în maşină
Afaceristul era vesel, şi n-ar fi avut cum să fie altfel, având în vedere că procurorii DNA ceruseră pedeapsă cu executare pentru el, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât altceva.
DNA făcea anunţul, ”Niro” dadea bani unui cerşetor

Afaceristul a făcut fericit un cerşetor
Afaceristul a făcut fericit un cerşetor
Ora 12.10
. Fostul component al lotului naţional de popice vede pe drum un cerşetor, şi, ca oricărui bun creştin, i se înmoaie inima. E o vorbă care spune că orice faptă bună o să fie răsplătită, aşa că cine ştie, a zis că poate nu strică să încerce. Exact în acelaşi timp procurorii DNA anunţau că vor ataca decizia la instanţa superioară, ceea ce ar putea însemna într-un caz extrem, pedeapsa cu executare. Proprietarul “Dragonul Roşu” a coborât din maşină, s-a dus la cerşetor şi i-a dat câteva bancnote. Acesta i-a mulţumit, fostul sportiv a zâmbit, după care s-a urcat în maşină.

Alimente pentru măicuţe

”Niro” şi soţia le duc măicuţelor alimentele
”Niro” şi soţia le duc măicuţelor alimentele
Ora 12.30. Tovarăşul de boxă al lui Dorin Cocoş şi al celorlalţi inculpaţi din dosarul Microsoft ajunge la Mănăstirea Pasărea. Opreşte maşina la poartă ca orice muritor de rând, îl întreabă ceva pe paznic, după care intră în lăcaşul Domnului. Un minut mai târziu parchează în faţa unei case în care locuiau mai multe măicuţe. Pe poartă iese o femeie îmbrăcată în alb, posibil bucătăreasa, care se duce la maşină şi scoate câteva din pachetele cu alimente. Greşiţi dacă vă închipuiţi că Nicolae Dumitru a lăsat-o doar pe această să care, iar el s-a uitat. Nici vorbă!
Afaceristul s-a retras la Mănăstirea Pasărea
Afaceristul s-a retras la Mănăstirea Pasărea
A luat şi el mai multe pungi cu alimente, după care a intrat înauntru. L-a urmat la scurt timp soţia sa, care le-a dus măicuţelor ultimele pachete. Rămâne de văzut dacă aceste lucruri îl vor ajuta pe ”Niro” să scape de închisoare şi la instanţa de apel. Oricum, încercarea moarte n-are, iar momentan, afaceristul s-a retras la mănăstire. (Afla AICI cum a mai încercat să să se ”pună bine” cu Dumnezeu).

 Cocoş, Sandu şi  Ştefan, închisoare cu executare, Dumitru cu suspendare

”Niro”, Gheorge Ştefan, Dorin Cocoş şi Gabriel sandu au stat o perioadă în arest
”Niro”, Gheorge Ştefan, Dorin Cocoş şi Gabriel sandu au stat o perioadă în arest

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a dat joi prima decizie în dosarul "Microsoft", astfel că trei dintre cei cercetaţi, Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Gheorghe Ştefan, au primit condamnări cu executare, iar Nicolae Dumitru cu suspendare. Dorin Cocoş a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, instanţa dispunând confiscarea a peste trei milioane de euro în cazul acestuia. Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, a fost condamnat la doi ani de detenţie pentru de luare de mită şi spălare de bani, instanţa dispunând în cazul său confiscarea a peste două milioane de euro. În cazul lui Gheorghe Ştefan, fost primar în Piatra Neamţ, magistraţii ÎCCJ au dat o sentinţă de trei de ani închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, iar instanţa a decis confiscarea a peste trei milioane de euro. ”Niro” a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, fiindu-i confiscat un milion de euro şi fiind obligat de instanţă să presteze muncă în folosul comunităţii la Admnistraţia Domeniului Public Sector 2. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: În perioada 2004 – 2010, inculpatul Dumitru Nicolae a primit de la două persoane (denunţătoare) suma de 7,65 milioane USD în anul 2004, şi respectiv suma de 2.700.000 euro în anul 2009, pentru a-şi exercita influenţa asupra unor membri ai Guvernului României şi funcţionari din cadrul ministerelor implicate sau asupra unor persoane cu influenţă asupra acestora, astfel încât să asigure firmelor susţinute de denunţători încheierea şi derularea contractelor de licenţiere Microsoft.

 

Citeste despre:dumitru nicolae niro microsoft, condamnari microsoft, dorin cocos spaga, dorin cocos condamnare


Share On Facebook