Imagini exclusive cu demolarea stadionului Ghencea! Cum arată celebra lojă în care Gigi Becali a făcut show de multe ori

Publicat: 29/08/2018 | 16:27

Celebrul stadion Ghencea, unde Steaua și echipa națională de fotbal a României au obținut victorii memorabile, se dărâmă! Lucrările au început deja la arena care a fost contruită în urmă cu 44 de ani. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă prezintă imaginile cu loja lui Gigi Becali ca după cutremur, dar și fotografii care, la vremea lor, au făcut deliciul presei.

Stadionul Ghencea, aflat de mult timp într-o stare jalnică, după ce echipa lui Gigi Becali a decis să joace pe Arena Națională, va fi însă ridicat însă din temelii. Un nou stadion va fi construit până în vara anului 2020, pentru meciurile Campionatului European de Fotbal.

În imaginile exclusive prezentate de CANCAN.RO se poate observa loja în timpul demolării, loja în care Gigi Becali făcea, în urmă cu peste opt ani, spectacol. Finanțatorul FCSB este surprins într-o altă poză cu brațele prinse de o bară, având emoții, în timpul unui meci al formației sale. De asemenea, memorabil este scandalul de la loja care astăzi stă să cadă, când Gigi Becali l-a evacuat pe Gigi Corsicanu, liderul giuleștenilor, la un meci Steaua – Rapid.

Stadionul Ghencea se dărâmă! Ce spun fostele glorii ale Stelei

“Aici au avut loc cele mai importante rezultate ale echipei Steaua, cât şi ale echipei naţionale, Cu ani în urmă, în 1961, am păşit pentru prima oară în acest complex sportiv. La vremea respectivă erau doar două terenuri de fotbal şi un câmp imens. Cu timpul, totul s-a transformat, aveam acest stadion modern la vremea aceea şi mai târziu complexul sportiv pe care îl ştiţi. Aici s-a scris o parte din istoria fotbalului românesc, aici au adus performanţe Lăcătuş, Tudorel Stoica, Piţurcă, Boloni şi o parte dintre marii noştri jucători. Pot spune că aici a fost şi casa mea de la 11 ani, pentru că aici mi-am petrecut o mare parte din cariera mea sportivă. Să vorbeşti despre stadionul Steaua este greu, aici s-a scris istorie şi s-au obţinut cele mai importante calificări ale echipei naţionale. Probabil că de mâine sau de săptămâna viitoare va fi totul în transformare. Sunt convins că se va construi un stadion nou, că vor veni din nou performanţele. Sunt convins că iubitorii fotbalului care au crescut aici vor avea în amintire stadionul Steaua”, a spus Anghel Iordănescu, pentru digi24, fost jucător și antrenor al Stelei, dar și al echipei naționale.

“Cred că suporterii ştiu foarte bine ce înseamnă pentru mine stadionul Steaua. Este stadionul unde am reuşit ca jucător să obţin cele mai mari performanţe şi este locul unde îmi continui activitatea ca antrenor al echipei Steaua. Este stadionul care îmi va rămâne veşnic în amintire. Îmi doresc din tot sufletul ca odată terminat acest stadion să fiu din nou aici alături de echipa care sper că va ajunge în cel mai scurt timp acolo unde îi este locul”, a declarat și Marius Lăcătuş, emblema Stelei.

Mirel Rădoi avea să dezvăluie că, atunci când a pășit pentru prima oară pe gazonul din Ghencea s-a descălțat.

“E un sentiment de tristeţe pentru că e ultima zi a vechiului stadion, dar e prima zi a noului stadion, dacă ne gândim la viitor. Îmi aduc aminte cu emoţie debutul meu şi momentele plăcute sunt mai multe decât cele neplăcute. Îmi aduc aminte de prima zi, m-am descălţat pentru că era un vis devenit realitate, văzusem acest stadion doar la televizor, dar uşor-uşor acest stadion a devenit casa mea”, a povestit Rădoi.

Citește și...