Cristian Bîrzu este primul moldovean care a fost arestat vreodată pentru fapte de terorism după ce, alături de alte persoane, ar fi pus la cale aruncarea în aer a unor trupe speciale din cadrul Ministerului de Interne. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, a obţinut mai multe fotografii cu teroristul moldovean, din imagini reieşind că acesta se iubeşte cu o blondă şi are copii. La un moment dat, la începutul anului, Bîrzu apare şi în câteva fotografii ce îl înfăţişează cu barbă. (VEZI ŞI: Teroristul de la Craiova a declanşat ”alarma” în penitenciar! Gardienii l-au…)

Bîrzu a fost arestat miercuri seară la Iaşi, alături de Gabriel Pintilie, Cristian Aştefănoaei şi Constantin Mandache. Poliţiştii de la Crimă Organizată îl consideră capul răutăţilor pe Bîrzu, care este originar din judeţul Neamţ şi care, în timp ce era în puşcărie în Germania, s-a convertit la islamism.

Când s-a întors în ţară, a anunţat că va arunca în aer trupele speciale care îl vor încarcera, el fiind condamnat în primă instanţă pentru o tentativă de omor. Deşi era cercetat sub control judiciar şi nu avea voie să plece din ţară, Bîrzu a încercat să meargă în Germania pentru a lua legătura cu membri ai formaţiunilor jihadiste din Siria. A fost prins însă înainte de a părăsi ţara noastră. (CITEŞTE AICI: Un argeşean, ridicat de DIICOT pentru legături cu gruparea care a organizat atacurile de la Bataclan)

„La data de 12.09.2017,  procurorii D.I.I.C.O.T – S.T. Iaşi  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au efectuat nouă percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Vaslui şi Roman, ocazie cu care au fost ridicate obiecte de cult islamice, bani, 16 telefoane mobile, 14 hard-diskuri, 15 laptopuri, 15 stikuri, patru imprimante, acte de identitate şi de altă natură falsificate”, au precizat anchetatorii.

CRISTI SANDU

Citeste despre:terorist iasi, terorist ministerul de interne, cristian bîrzu


Share On Facebook