Imagini șocante! Protestatarii i-au dat foc unei polițiste cu un cocktail Molotov! VIDEO

Publicat: 06/11/2019 | 18:57

Protestele din Chile nu se mai opresc. Polițiștii și Armata încearcă din răsputeri să facă față numărului mare de oameni care sunt nemulțumiți și au ieșit pe străzile din Santiago. O polițistă a fost incendiată, cu un cocktail Molotov. În ajutorul ei au sărit colegii.

Într-o filmare postată pe rețelele de socializare se poate observa cum o polițistă este lovită cu un cocktail molotov și ia efectiv foc. Noroc a avut că polițiștii din jurul ei au stins flăcările și au sărit în ajutorul ei.

Chile este afectată de proteste masive din cauza inechităților sociale și a creșterii prețurilor.

04/11 Santiago, Chile

04/11 #Santiago #Chile – Here is the video that everyone was waiting for: policemen are hit by Molotov cocktails launched by protesters during the clashes.Clashes between police and protesters broke out after thousands of people took to the streets once again and tried to march on the presidential palace in downtown Santiago.The demonstrations began last month after the government announced a hike in subway fares and transformed into a national protest against the high cost of living, the gap between rich and poor, tight pensions and expensive health care.

Publicată de World Riots pe Marţi, 5 noiembrie 2019

Săptămânile trecute un milion de oameni au marşăluit în capitală – mai mult de cinci la sută din populaţia ţării. Protestatarii din alte regiuni au ieşit în stradă în fiecare oraş important din Chile, scrie stiripesurse.ro.

Tulburările din Chile sunt cea mai recentă manifestare a protestelor din America de Sud şi din întreaga lume – de la Beirut la Barcelona – fiecare cu declanşatoare locale, dar şi împărtăşirea furiei subiacente în faţa disparităţilor sociale şi a elitelor conducătoare.

Cel puțin 17 persoane au murit, iar alții au fost răniți. Au fost peste 7000 de arestări şi au provocat pierderi de peste 1,4 miliarde de dolari întreprinderilor chiliene. Armata din Chile a preluat securitatea în Santiago, un oraş de 6 milioane de oameni aflat acum în stare de urgenţă, circulaţia pe timpul nopţii fiind interzisă, în timp ce 20.000 de soldaţi patrulează pe străzi.

 

Citește și...