În Liga 1 la fel ca în Bundesliga: „Modelul german ne-a fost de folos!”

Autor: Cristian P
Publicat: 21/05/2020 | 13:16
În Liga 1 la fel ca în Bundesliga: „Modelul german ne-a fost de folos!”

Liga 1 se va relua mai mult ca sigur la jumătatea lunii iunie, mai exact în weekendul din 12-14 iunie.


Cele mai variate tipuri de pronosticuri, precum și super cotele zilei, le găsiți pe www.pariuri1x2.ro.


Anunțul a fost făcut astăzi de Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, partidele urmând a se disputa la fel ca în Germania, fără spectatori.

De altfel, Stroe a recunoscut că modelul din Bundesliga va fi copiat în Liga 1 la reluarea sezonului competițional care a fost suspendat ca urmare a pandemiei de coronavirus care a cuprins întreaga lume. La fel ca și în Germania, și în Liga 1 se va juca fără spectatori iar echipele vor urma cu strictețe regulile impuse.

„România are două, trei săptămâni în urma Germaniei, apropo de valul epidemiologic. Am luat un studiu-model existent în Germania, pentru că practic este singura ţară care în momentul acesta a repornit competiţiile sportive cu nişte reguli clar şi bine definite şi în momentul în care am stabilit acel regim de antrenament în cantonament închis, cu izolare şi cu testare, modelul german ne-a fost de folos. Suntem, din punct de vedere al activităţii sportive, puţin înaintea altor state şi ne pregătim şi noi, cu toate protocoalele şi cu tot cadrul legal care ar trebui să descrie viitoarea competiţie. Discuţiile despre fotbal au avut în vedere asigurarea pentru o lună a activităţii de pregătire ca să poată să înceapă campionatul, urmând ca din a doua jumătate a lunii iunie să putem permite şi competiţiile”, a declarat Ionuț Stroe, la Digi 24.

 

 

Citește și...