Încă o zi liberă pentru elevi, pe 5 iunie? Ce vor face atunci cadrele didactice

Publicat: 02/06/2018 | 16:33
Încă o zi liberă pentru elevi, pe 5 iunie? Ce vor face atunci cadrele didactice

Elevii ar putea beneficia de încă o zi liberă, fixate pentru 5 iunie, după cele de Rusalii (28 mai) și 1 Iunie (Ziua Copilului). Elevii nu vor face ore pe 5 Iunie, de Ziua Învățătorului. Atât școlarii, cât și profesorii vor veni la școală, dar nu se vor ține cursuri, ci alte activități specifice.

Pe 5 iunie, Ziua învățătorului „va fi marcată prin manifestări specifice”. Altfel spus, elevii și profesorii vor merge la școală, dar nu vor face ore în mod obișnuit. Contractul colectiv de Muncă de la nivelul Bucureștiului precizează faptul că „în perioadă desfășurării acestor manifestări specifice nu se vor presta activitățile prevăzute în fișa postului a fiecărui salariat din învățământ”, anunță antena1.

Ziua Învățătorului, 5 iunie

Anual, pe data de 5 iunie, este celebrată Ziua Învăţătorului. Această dată a fost stabilită printr-o lege adoptată în anul 2007, sărbătoarea având un caracter educațional, național, cultural, apolitic.

Data de 5 iunie este ziua în care a văzut lumina zilei Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (5 iun. 1779 – 17 sept. 1823). Gheorghe Lazăr a înfiinţat, în 1818, în București prima școală cu predare în limba română, Şcoala de la Sfântul Sava.

Citește și...