Incendii masive de vegetație în Spania! 2.500 de persoane au fost evacuate dintr-o regiune unde muncesc mii de români

Publicat: 30/08/2020 | 15:17
Incendii masive de vegetație în Spania! 2.500 de persoane au fost evacuate dintr-o regiune unde muncesc mii de români

Incendiile de vegetație afectează Spania. Peste 9.000 de hectare au fost afectate. În jur de 2.500 de persoane au fost evacuate preventiv din Almonaster, regiunea Huelva, Spania.

Sâmbătă, 30 august, un incendiu de proporții izbucnit, acesta s-a extins și a afectat peste 9.000 de hectare de teren, scrie publicația locală Heraldo. În prezent, peste 500 de persoane, pompieri și militari lucrează pentru stingerea incendiului extins. (CITEȘTE ȘI: INCENDIU DE VEGETAȚIE USCATĂ, ÎNTINS PE TREI HECTARE, ÎN PRAHOVA)

Preventiv orașul La Zarza a fost evacuat în întregime, 47 de rezidenți ai unui azil din localitate au fost mutați în alte centre de sănătate. De asemenea, locuitorii a trei urbanizări din Valverde del Camino, Los Pinos, La Florida și Los Campillos, au fost relocați. În total, aproape 2.500 de oameni au fost evacuați din locuințele lor aflate în calea flăcărilor.

Regiunea Huelva din Spania este o zonă agricolă întinsă foarte cunoscută, unde mii de români muncesc sezonier sau permanent.

Incendiu de vegetație în Argeș

Recent, sala de sport a unei școli din Argeș a fost cuprinsă de flăcări uriașe. Focul s-a extins la clădire de la un incendiu de vegetație din apropiere. Oamenii au sunat disperați la 112 pentru a cere ajutor. (VEZI ȘI: UN PRIMAR DIN DÂMBOVIȚA CERE AJUTORUL LOCALNICILOR PENTRU A STINGE UN INCENDIU DE VEGETAȚIE. OAMENII AR AJUTA, DAR SE CONFRUNTĂ CU O SITUAȚIE INEDITĂ)

Flăcările violente au mistuit sala de sport situată în curtea Școlii primare Slobozia din Argeș. La fața locului s-au deplasat pompierii militari cu doua autospeciale de stingere cu apa și spuma și Serviciul voluntar pentru Situații de Urgență cu două autospeciale de stingere.

Din cauza incendiului de vegetație izbucnit în curtea școlii, focul s-a propagat la sala de sport. Fumul gros a fost vizibil de la distanță.

Din fericire nu au existat victime, însă a ars sala de sport pe o suprafața de 400 mp și o anexă alăturată. O ancheta a fost demarată pentru a se stabili cine a dat foc vegetației de la care s-a aprins și clădirea.