Începe BREXITUL! Deputatii au legiferat ieşirea Marii Britanii din UE!

Publicat: 08/02/2017 | 23:13
Începe BREXITUL! Deputatii au legiferat ieşirea Marii Britanii din UE!

Deputaţii britanici au adoptat miercuri, cu largă majoritate, în primă lectură, proiectul de lege al guvernului conservator care dă prim-ministrului, Theresa May, puterea de a declanşa procesul de ieşire a Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Deputaţii din Camera Comunelor au aprobat textul cu 494 de voturi pentru, faţă de 122 de voturi împotrivă. Acest proiect de lege, supus aprobării Parlamentului de la Londra după ce a guvernul a fost constrâns de Curtea Supremă în ianuarie, urmează să fie trimis acum, spre dezbatere şi aprobare, Camerei Lorzilor, arată Agerpres.

Proiectul de lege, înaintat Parlamentului, după ce guvernul a fost constrâns de către Curtea Supremă de Justiţie în luna ianuarie să ceară votul forului legislativ pentru declanşarea procedurii de scoatere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, va fi apoi examinat de Camera Lorzilor. În caz de amendament, documentul se va întoarce la deputaţi. Adoptarea definitivă a textului nu va interveni decât peste câteva săptămâni, dar Theresa May a reiterat că ea va declanşa înainte de 31 martie articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care va lansa doi ani de negocieri de ieşire din UE.

Citește și...