Inconștiența oamenilor este la cote alarmante! Virusul COVID-19 nu mai reprezintă o amenințare pentru mulți români. „Nu există! Nu avem. Nu ne poate păcăli nimeni cu așa ceva”

Autor:
Publicat: 12/07/2020 | 16:14
Inconștiența oamenilor este la cote alarmante! Virusul COVID-19 nu mai reprezintă o amenințare pentru mulți români. „Nu există! Nu avem. Nu ne poate păcăli nimeni cu așa ceva”

Situația din România este una destul de sumbră. În ultima săptămână numărul de noi cazuri a atins cote alarmante, stabilind record după record. Însă aceste lucruri nu îi sperie pe români care pare că au  uitat de virusul ce a făcut ravagii la nivel global.

Este vară, este sezon estival, iar românii se concentrează pe relaxare și distracție și nimic nu le poate sta în cale, nici chiar virusul COVID-19. Deși numărul îmbolnăvirilor crește de la o zi la alta, mulți cetățeni s-au relaxat complet și nu mai țin cont de măsurile de protecție.

Oamenii au uitat de masca de protecție, de distanțarea socială și toate măsurile de prevenirea a răspândirii virusului. În Centru Vechi al Capitalei, toate aceste reguli par inexistente, terasele sunt pline, iar omenii nu au nicio grijă.

Mai mult, unii dintre tinerii aflați la mesele din Centru Vechi neagă total existența virusului. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS FACE RAVAGII! NUMĂRUL CAZURILOR DE INFECTARE CU VIRUSUL COVID-19 ESTE MULT MAI MARE DECÂT CEL DECLARAT. „NUMĂRUL ESTE ÎN REALITATE DE 10 PÂNĂ LA 11,8 ORI MAI MARE”)

„De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, așa ceva! Nu avem. Nu ne poate păcăli nimeni cu așa ceva, că nu există! Nu, n-o să existe așa ceva niciodată!”, declarat un tânăr din Centru Vechi, pentru Digi24.

456 de cazuri noi de îmbolnăvire

Astăzi s-a înregistrat din nou un număr ridicat de noi cazuri, în ultimele 24 de ore. Grupul de Comunicarea Strategică a anunțat că de la ultima informare au fost înregistrate alte 456 de noi cazuri de îmbolnăvire. (VEZI ȘI: ALERTĂ LA GRANIȚA CU GRECIA! AUTORITĂȚILE ELENE AU ANUNȚAT MĂSURI DRASTICE, DUPĂ CE 29 DE TURIȘTI, ROMÂNI ȘI BULGARI, AU FOST DEPISTAȚI CU CORONAVIRUS)

Astfel, media acestei săptămâni, care se încheie astăzi, este de 517 teste pozitive pe zi. Un număr mult mai mare față de prima săptămână de după ridicarea stării de urgență, când media zilnică a fost de 171 de cazuri.