Incredibil! Condamnată la închisoare pentru că şi-a închiriat apartamentul şi a uitat să se ducă la Fisc! Suma este infimă

Ca-n filmele cu proşti! O femeie a fost condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare dintr-un motiv absolut incredibil. Aceasta şi-a închiriat apartamentul, dar a uitat să se ducă la Fisc. Prejudiciul adus de ea a fost de doar 290 de lei.

O femeie ce prejudiciase statul cu o sumă de 290 de lei, pe care ar fi trebuit să-i plătească Fiscului pentru cele cinci luni în care şi-a închiriat apartamentul a fost condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, chiar dacă a plătit statului, în timpul procesului, tot ce-i datora. Pedeapsa pentru evaziune fiscală este închisoarea de la doi la opt ani şi interzicerea unor drepturi, potrivit Legii nr. 241/2005.

Sunt considerate venituri din cedarea folosinţei bunurilor şi veniturile obţinute de către proprietar din închirierea camerelor situate în locuinţe proprietate personală, având o capacitate de cazare în scop turistic cuprinsă între una şi 5 camere inclusiv”, se arată în Codul fiscal.

Angie Voicu

Citeste despre:evaziune fiscala, apartament, chirie, fisc, inchisoare


Share On Facebook