Incredibil! Cum a descris-o Gheorghe Dincă pe Luiza Melencu. Nimeni nu mai înțelege nimic

Publicat: 11/09/2019 | 15:49
Incredibil! Cum a descris-o Gheorghe Dincă pe Luiza Melencu. Nimeni nu mai înțelege nimic

Gheorghe Dincă a făcut o descriere uluitoare a Luizei Melencu, în timpul audierilor, punându-i pe gânduri pe anchetatori. ”Monstrul din Caracal” a recunoscut că a ucis-o și pe Luiza, fata dispărută de aproape 5 luni, numai că tot ce declară referitor la ea ridică numeroase semne de întrebare. Ori memoria criminalului îi joacă feste, ori Dincă încearcă să inducă anchetatorii în eroare, ori… există mai multe victime ale sale și a încurcat, pur și simplu, detaliile fizice. 

În primul rând, Dincă nu știe numele fetelor ucise – Luiza și Alexandra -, identificându-le prin ”Fata nr. 1” și ”Fata nr. 2”. În al doilea rând, vorbind despre Luiza Melencu, Dincă nu mai știe ce culoare aveau părul și ochii acesteia și declară ca fata purta bijuterii voluminoase. Numai că este contrazis de fotografiile în care apare Luiza și chiar de familia acesteia, părinții declarând că fiica lor nu purta astfel de bijuterii.

Avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, crede că Gheorghe Dincă are mult mai multe victime la activ, acesta fiind și motiul declarațiilor contradictorii pe care le face. Din nefericire, anchetatorii nu l-au pus pe Dincă să le recunoască pe Luiza și pe Alexandra, de la bun început, dintr-un set cu mai multe fotografii ale unor fete. Acestuia i s-au prezentat fotografiile Luizei și ale Alexandrei, iar el a recunoscut că pe ele le-a ucis. Numai că, cel puțin în cazul Luizei, semnele de întrebare rămân.

”Premeditarea lui Dincă este evidentă. Nu este prea inteligent”

Florian Gheorghe, doctor în psihologie, spune – referindu-se la ”Monstrul din Caracal” – că acesta a ”lucrat” acasă și aproape de casă. Psihologul îl descrie ca pe un tip care nu este foarte inteligent, însă, dacă e vorba despre personalitatea acestuia, atunci discutăm despre una ”complicată”.

”Personalitatea acestui individ e foarte complicată. S-au strâns atât de multe date, multe contradictorii, marea problemă e să poți face o corespondență între realitatea psihologică a acestui caz cu o realitate juridică și să poți încadra toate trăsăturile lui de personalitate într-o terminologie juridică din care să rezulte gradul de vinovăție, modul în care a operat, motivele care l-au împins, dacă a lucrat singur sau cu alții …dacă e doar un pion. Va da mult de lucru la realizarea tuturor documentelor și la marele dosar care va fi înaintat în acest proces. (…) Pentru el apare ca definitoriu un tipar al modului de a lucra. Premeditarea lui Dincă este evidentă. Nu este prea inteligent. Tot ce a făcut a fost în casă și aproape de casă. A încercat să scape de cadavre tot în apropierea casei, dacă așa a fost”, a declarat Florian Gheorghe, doctor în psihologie, pentru Antena 3.

Citește și...