INCREDIBIL. Un roman a dat stiinta peste cap. A slabit 6,3 kilograme in DOAR 3 ore! Afla cum e posibil!

Publicat: 10/05/2013 | 16:31
INCREDIBIL. Un roman a dat stiinta peste cap. A slabit 6,3 kilograme in DOAR 3 ore! Afla cum e posibil!

Un antrenor roman de taekwondo i-a socat pe medici dupa ce a reusit, in timpul unei sedinte de antrenament, sa slabeasca peste 6 kilograme in numai 3 ore!

Calin Novacescu are 41 de ani si e legitimat la Dinamo Bucuresti. “Am vrut sa demonstrez pana unde poate sa ajunga corpul uman. Medicii mi-au zis ca n-am cum sa dau jos atatea kilograme, ca, in mod normal, intr-un asemenea timp, pot slabi cel mult 3 kilograme. Mi-au spus ca voi avea apoi nevoie de o luna de recuperare, in spital, cu perfuzii, insa le-am zis ca n-au de ce sa-si faca griji!”, a declarat Novacescu pentru Cancan.ro.

Inainte sa inceapa experimentul, sportivul cantarea 82,5 kilograme, iar la capatul antrenamentului care a durat 3 ore, cantarul indica… 76,3 kilograme! Adica mai putin cu peste 6 kilograme!

Novacescu ne-a dezvaluit
Novacescu ne-a dezvaluit „secretul” performantelor lui: antrenamente stricte ca ale trupelor speciale si o disciplina alimentara de fier

Experimentul a fost monitorizat cu un echipament special folosit in intreaga lume pentru supravegherea sedintelor de pregatire ale sportivilor.

“Pe tot parcursul antrenamentului, medicii mi-au masurat efortul respirator si ritmul cardiac si au constatat uluiti ca respiram ca si cum as trage un pui de somn. Am alergat pe scari, am ridicat greutati, am boxat, mi-am facut antrenamentul obisnuit!”, ne-a marturisit Novacescu.

Mai mult, la nici patru ore de la acest experiment, antrenorul de taekwondo s-a intors in sala de fitness.

“N-am avut nevoie de o recuperare mai mare de trei ore. In aceeasi zi, am mai facut un antrenament. Am vrut sa arat tuturor ca daca faci antrenamente stricte ca ale trupelor speciale, daca mananci ce trebuie, daca ai o disciplina de fier, poti sa depasesti limitele corpului uman.

Medicii mi-au spus ca am bulversat stiinta, ca am dat peste cap tot ceea ce stiau biochimistii! Nu le venea sa creada cand au vazut rezultatele. Mi-au zis ca un om normal ar muri daca ar slabi atat de mult intr-un timp asa scurt! Practic, corpul meu era daramat, mi se schimbase vocea, imi scazuse tensiunea, dar eu am rezistat”, a adaugat Calin Novacescu pentru Cancan.ro.

Antrenorul promite sa-si bata propriul record!
Antrenorul promite sa-si bata propriul record!

Performanta lui uluitoare a starnit deja multe controverse. “Unii m-au acuzat ca am baut multa apa si m-am indopat inainte, iar, in timpul antrenamentului, n-as fi facut altceva decat sa ma dezhidratez si sa ard cateva calorii. Testele care mi-au fost facute au arat insa ca am eliminat si apa, dar si o cantitate mare de grasime. Si nu e tot! Corpul meu a ars calorii inca doua zile dupa acel antrenament”, a mai spus Novacescu.

Acesta nu intentioneaza sa se opreasca aici: “Vreau sa bat un nou record si sa slabesc si mai mult”.

(Adrian Nicolae)

Citește și...