„Ingerul copiilor” vrea sa reuseasca imposibilul!Medicul Florin Cirstoveanu face apel la populatie”Haideti sa salvam mii de vieti”

Publicat: 25/06/2015 | 20:33
„Ingerul copiilor” vrea sa reuseasca imposibilul!Medicul Florin Cirstoveanu face apel la populatie”Haideti sa salvam mii de vieti”

Catalin Cirstoveanu, seful sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti de la "Marie Curie", cunoscut de toti parintii drept “ingerul copiilor” are planuri mari. Vrea sa transforme unitatea medicala intr-un Centru Regional.

Medicul Catalin Cirstoveanu si-a dedicat viata salvarii copiilor, iar acum si-a propus sa transforme spitalul in care lucreaza intr-un adevarat centru de urgenta. De spate ani se chinuie, dar din pacate pana acum nu a reusit sa-si duca visul la bun sfarsit.

Medicul Catalin Cirstoveanu
Medicul Catalin Cirstoveanu

“Romania a facut aceste unitati de urgente pentru copii, dar daca vin urgente, nu ai unde sa le pui. Romania are trei unitati de transport pentru nou nascuti, asta am scris eu acum cativa ani. Unitatile de Terapie Intensiva Pediatrica sunt putin dezvoltate, sunt foarte mult in urma adultilor. Nu exista nici un centru de trauma pentru copii in tara asta, daca e un accident pe DN1 se duce la urgenta, de acolo la numarul 9, iar de acolo se cauta un spital de copii, este un haos!

Doctorul vrea sa transforme spitalul Marie Curie
Doctorul vrea sa transforme spitalul Marie Curie

Am avut o doamna avocat care si-a pierdut doi copii, unul pe loc in accident pe DN1, iar celalalt la noi in spital, s-a pierdut foarte mult timp. Nu exista nici un centru de neurochirugie de copii, centru de chirurgie cardiaca. Avem 1.000 de copii care trebuie operati. La Targu Mures se opereaza 200 pe an, iar noi am venit tare din urma cu 150 de copii intr-un an si jumatate. Trebuie un Centru Regional Pediatric de Urgenta pentru o zona populata de 3-5 milioane de persoane. Asta trebuie facut!”, ne-a spus „ingerul copiilor”. De altfel, clinica de neurologie pediatrica de la Spitalul Obregia se va muta in cadrul marie Curie pe un nivel intreg.

Medicul vrea sa faca istorie in Romania
Medicul vrea sa faca istorie in Romania

“De spate ani am incercat si am atins toate instutiile fundamentale ale tarii”

Medicul, unul dintre cei mai aprieciati si respectati din toata tara, ne-a spus ca de sapte ani se chinuie sa obtina fonduri pentru transformarea spitalului Marie Curie intr-un adevarat centru regional. El vrea sa se renunte la punerea pacientilor pe drumuri, iar doctorul viseaza la un spital cu toate dotarile intr-un singur loc. Pentru a fi amenajat spitalul ar trebui in jur de 100 de milioane de euro, bani care ar salva mii de vieti.

Catalin Cirstoveanu
Catalin Cirstoveanu

“Pe noi ne intereseaza vietile copiilor, iar respectul pentru ei ar trebui sa fie cu totul altul. As vrea sa vad o ingrijire cat mai de buna calitate, care sa semene cu ceea ce fac cei mai buni din lume. Avem oameni, avem cu cine sa facem lucrul acesta. Cel mai important este sa ai grija de resurse, multi au idei hei-rupisme, cel mai important este sa faci spitalul intr-un loc unde exista traditie. Trebuie sa fim un centru medical de urgenta, elicopterul trebuie sa vina pe acoperis, iar intr-un minut sa fie in sala de operatii. Nu cum se intampla acum, sa vina elicopterul pe terenul de fotbal, apoi la ambulanta, de la ambulanta la spital si trec doua ore si pierzi o viata. Este total deprimant pentru noi, ca doctori. De spate ani am incercat si am atins toate instutiile fundamentale ale tarii, guverne, primarii, politicieni, companii, fundatii, etc…! Recent am lasat si la presedentie proiectul”, a mai explicat medicul.

Asa va arata spitalul daca se vor obtine fondurile necesare
Asa va arata spitalul daca se vor obtine fondurile necesare

De altfel, noul spital se va axa pe ingrijirea individuala si personalizata, fiecare pacient va fi internat singur in camera.

A reusit sa construiasca cea mai tare sectie de terapie intensiva pentru copii

De asemenea, medicul a reusit din fonduri private sa ridice o sectie de la zero, iar acum aceasta este una dintre putinele din tara care este extrem de bine dotata si la standarde europene.

catalin cistoveanu

“Cu fonduri private am construit aceasta sectie, patru nivele, aproape 2.000 de metri patrati, 1300 de euro/metru patrat la cel mai inalt standard, dupa un concept american. Ne-a ajutat profesorul Bell din Iowa, SUA, toate detalii le-am discutat cu dansul, am incercat sa nu fac greselile pe care le-au facut ei in urma cu patru ani. Este clar ca nu putem sa adunam 100 de milioane cu bani privati, desi daca fiecare roman ar pune 2-3 euro, finantarea ar fi gata maine.

————————————————————————————-

CITESTE SI

A fost la restaurant si…Ambasadorul Irlandei la Bucuresti, dus la spital dupa ce s-a lovit la cap!

Cabral a ajuns la spital, pe perfuzii! Cat de grava este SITUATIA!

S-a deschis un nou Centru de senologie la Spitalul Sfanta Maria din Bucuresti! Primarul Oprescu a fost prezent la inaugurare!

————————————————————————————–

Apoi am multiplica proiectul in toata tara. Daca romanul ar pricepe lucrul acesta nu ar fi o problema sa scoatem 10 euro din buzunar pentru cateva spitale de pediatrie, cred ca ar fi cel mai frumos lucru”, a mai explicat medicul. (Alex Saulea) (Sursa foto technews.tmcnet.com, gulfnews.com, andreigligor.ro, nydailynews.com, fundatiavodafone-blog.ro)
 

Citește și...