Întâlnire de urgenţă între premierul Mihai Tudose şi Klaus Iohannis, în contextul crizei din Guvern!

Publicat: 10/10/2017 | 13:21
Întâlnire de urgenţă între premierul Mihai Tudose şi Klaus Iohannis, în contextul crizei din Guvern!

Premierul Mihai Tudose a avut o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru a discuta despre noua criză politică, anunţă mediafax.ro.

Potrivit surselor politice, premierul Mihai Tudose a ajuns marţi dimineaţa la Palatul Cotroceni, unde discută cu şeful statului. Cel mai probabil, tema este legată de noua criză politică, în contextul în care şeful Executivului a declarat luni seara că a invocat posibilitatea de a demisiona de la conducerea Guvernului, într-un cerc restrâns, de numai câteva persoane. Tudose a precizat că relaţia cu Liviu Dragnea nu este ”într-un moment fericit”. Şeful Executivului a mai afirmat că va propune remanierea mai multor miniştri din Cabinet, fără a nominaliza însă pe cineva. Social democraţii se reunesc în şedinţă astăzi, la ora 13.30.

Întrebat dacă a vorbit în partid despre posibilitatea de a demisiona din postul de prim-ministru, Mihai Tudose a spus: ”Da, am spus-o foarte clar, am spus-o într-un cerc de trei, maxim patru persoane. Dacă lucrurile stau aşa de rău şi Guvernul s-a prăbuşit, hai să mergem acasă că înseamnă că nu facem bine”. Premierul a spus că a aflat din presă de criticile aduse Guvernului în şedinţa de luni a Biroului Permanent Naţional, la care nu a participat din cauza întâlnirii cu secretarul general al NATO, iar ulterior a avut o discuţie cu lideri de organizaţii din PSD care au venit la Palatul Victoria.

”Nu sunt într-un moment fericit al relaţiei cu Liviu Dragnea”, a spus Tudose precizând că marţi va avea o discuţie la partid care să lămurească tensiunile din ultima vreme. Întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze în relaţia cu preşedintele PSD, Mihai Tudose a spus: ”Sincer, nu. Chiar nu. (…) Mâine vom face o asemenea discuţie când vom vorbi despre toate bărbăteşte”. Invitat să precizeze care sunt cauzele tesiunilor din PSD, prim-ministrul a spus: ”Unii au foarte multă imaginaţie, foarte mult timp liber şi poate anumite sentimente de frustrare”.

În ce priveşte soluţiile, Tudose a spus că variantele sunt ”lămurirea situaţiei sau cineva trebuie să plece acasă”. În ce priveşte înlocuirea unor miniştri, Tudose a spus că tot el va face propunerile pentru succesorii acestora. ”O să-mi asum propunerile şi o să le supun votului coaliţiei. Am găsit nişte soluţii bune, dacă între timp apare ceva mai bun…”, a conchis premierul.