Acasă » Știri » INTERVIU emotionant cu Mihai Leu! Ce spune fostul campion mondial la box! Vesti bune despre starea sa de sanatate!

INTERVIU emotionant cu Mihai Leu! Ce spune fostul campion mondial la box! Vesti bune despre starea sa de sanatate!

De: Cancan 12/06/2015 | 21:34
INTERVIU emotionant cu Mihai Leu! Ce spune fostul campion mondial la box! Vesti bune despre starea sa de sanatate!

Mihai Leu a oferit un interviu emotionant pentru Revista Ciao. Sportivul nostru a vorbit despre viata sa si a atins si subiectul legat de lupta sa pentru supravietuire.

Mihai Leu (46 ani) a oferit un interviu foarte interesant jurnalistilor de la Revista Ciao. Fostul campion mondial de box a vorbit despre cariera sa, familie, dar si despre perioada grea prin care a trecut, asta dupa ce medicii l-au diagnosticat cu o boala extrem de dura. Cu o transparenta demna de toata lauda, sportivul nu a evitat vreo intrebare.

Esti unul dintre primii romani care au adus faima tarii noastre in strainatate, dupa 1990, si de care romanii erau foarte mandri. Cum ai trait acele momente in Germania?

Da, eu am fost primul campion mondial roman. Noi am avut multi sportivi valorosi, boxeri foarte buni, dar din pacate regimul de la acea vreme nu le permitea sa se afirme.

 

Ai avut sansa sa pleci la timp din Romania, ai fugit in 1987…

Da, am avut sansa, dar am fost si hotarat, pentru ca, vezi, nu este usor sa iei o hotarare dintr-asta. Si mi-a fost foarte greu, pentru ca, vorba aia, n-am avut nici unde sa dorm, nici ce sa mananc, atunci cand am ajuns in Germania.

„Am fugit din tara pentru ca mereu am dorit sa fiu un om liber”

 

Cand ai fugit din Romania comunista, aveai doar 19 ani erai de patru ori la rand campion national de box la juniori si in acel an ai devenit campion mondial de juniori. Ce poate impinge un asemenea campion sa fuga din tara, tinand cont ca, totusi, o duceai mai bine decat multi romani?

Pentru mine, in viata, cel mai important lucru este sa ma simt un om liber. Ori, regimul ala comunist pe mine m-a deranjat foarte tare. M-a deranjat aceasta dorinta a regimului de a ne izola de ceilalti, de a ne rapi libertatea! Adica nu aveai voie nici macar sa mai gandesti ce voiai tu si asta ajunge sa te schimbe pe tine ca si om. Pur si simplu asta m-a facut sa iau decizia sa fug. Pentru ca, sa stii, eu proveneam dintr-o familie cu bani, mie niciodata nu mi-au lipsit banii…

Mihai Leu

Sa nu-si inchipuie lumea ca te-ai urcat in avion si ai plecat pur si simplu in Germania. A fost o fuga ca in filme si ai riscat enorm.


Ooo, da, a fost ceva… Am fugit din hotelul din Patras, Grecia, pana la Atena, de acolo am luat un camion spre Italia. Imagineaza-ti ca am stat 36 de ore ascuns in lada de sub bancheta cabinei camionului, practic doua zile, pe mare si pe drumuri in care am stat intr-o lada
.

Puteai sa mori asfixiat.

Sigur, erau riscuri mari, dar cand prindeam cate un moment, mai ridicam capacul si mai trageam cate o gura de aer proaspat. Au fost momente extrem de grele, dar sa stii ca mi-au prins foarte bine. Am invatat multe despre viata si cel mai important: ca niciodata nu trebuie sa cedezi, ca intotdeauna exista o cale de iesire.

A urmat pasiunea tatalui, raliurile

Aveai si in familie antecedente, tatal tau este un cunoscut pilot de raliuri din anii ‘70-‘80.

Da, si asta a contat. Eu cand m-am apucat de raliuri, am zis ca vreau sa ies campion si mi-am indeplinit si telul asta, sa fiu campion national. Iar acum, dupa ce m-am lasat, m-am apucat sa organizez raliuri, am facut de curand un raliu la Arad care este etapa in Trofeul Europei, iar telul este sa ajungem sa avem la Arad o etapa din Campionatul Mondial de Raliuri.

 

Iti mai amintesti cat ai castigat din primul meci de box in Germania?

Eeei… Bine… Sa stii ca nu stiu daca… Uite, la mine in familie, tata, bunici, unchi, toti s-au ocupat cu restaurante si, Doamne ajuta, nu pot sa spun ca am avut problema asta financiara. Eu am facut box pentru ca asta mi-am dorit sa fac dintotdeauna si pot sa spun ca am fost destul de bine platit. Dar am si muncit foarte mult, am petrecut mult timp in sala, la antrenamente, nu e usor…

Mihai Leu

Fiul tau, Marco, care are 22 de ani. Esti apropiat de el, iti povesteste despre iubitele lui?

De povestit ii povesteste mai mult sotiei mele (rade)… Dar am o relatie foarte buna cu el. Chiar ieri am fost sa-l vizitez, la Timisoara, unde este student, am luat masa impreuna, maine ma duc iar pe la el.

Casatorit de 24 de ani

Pe langa realizarile sportive, o alta mare performanta este ca ai 24 de ani de casatorie! 24! Si pentru un barbat ca tine, probabil ca tentatiile sunt mari, multe femei roiesc in jurul tau…

Da, facem 25 de ani de casnicie in februarie. Sa-ti povestesc ceva tare despre prima mea intalnire cu Anna. Antrenorul meu se mutase de curand la Leverkusen si ma rugase sa-i arat fetei lui orasul. Am fost cu ea la un bistro, unde sotia mea era in vizita la o prietena de-a ei pe care eu o cunosteam. Am rugat-o sa ne faca cunostinta, am stat putin de vorba si la plecare i-am zis fetei antrenorului: „Ai vazut-o? Asta va fi sotia mea!”. Si cand stii de la inceput asa ceva, e greu sa te mai intereseze alte femei! Noi suntem foarte fericiti si acum impreuna, nu se pune problema ca ne-am obisnuit unul cu altul. Sunt foarte fericit alaturi de ea! Eu cand sunt plecat, vorbim de cel putin 5-10 ori pe zi la telefon.

Si ea cum s-a acomodat in Romania?

Bine, foarte bine. Adica ea zice „la noi acasa, la Hunedoara”, nu zice „la noi acasa in Italia”. Singura chestie este ca nu prea ii place Bucurestiul, ca este foarte aglomerat.

In ce limba vorbiti acasa?

Romaneste. Dar ea vorbeste foarte bine! Bine, se mai simte asa accentul la anumite cuvinte. Si partea amuzanta este ca mai sunt oameni care nu stiu ca e italianca si zic „uite ce figuri face si asta, s-a intors din Italia si nu mai stie romaneste” (rade).

Ai zis ca ai traditie in familie cu restaurante, baruri. Nu te-a tentat sa iti deschizi un restaurant?

Nu m-a tentat niciodata! Nu m-a atras domeniul asta deloc. Nu stiu de ce, dar pur si simplu nu mi-a placut.

Mihai Leu

E greu sa ti-l imaginezi pe Mihai Leu la pensie. Dar totusi, ce te vezi facand la varsta pensiei?

De exemplu acum, dupa operatie, am o perioada mult mai linistita si daca inainte jucam fotbal foarte des, acum merg pe bicicleta mult. Baiatul meu e innebunit cu sporturile extreme si as vrea sa ma duc cu el, dar sa-mi dea voie domnul Irinel Popescu.

Cat timp mai faci tratament?

Cred ca pana pe la inceputul lui iulie. Analizele arata foarte bine, mi s-a spus ca lucurile merg in directia buna.

Si in box nu mai esti implicat?

In tara nu, doar in strainatate. Sunt arbitru international, de curand am arbitrat si meci de titlu mondial si titlu european… Si telul meu este sa ajung unul dintre arbitrii buni din lume.

 

CITESTE SI:

Mihai Leu, OPERAT a doua oara de CANCER! Ce se intampla cu marele campion chiar in aceste momente!

Mihai Leu se luptă cu CANCERUL la VIENA! Ce se intampla in aceste momente cu fostul sportiv!

I.M

Citeste interviul integral oferit de Mihai Leu in Revista Ciao si pe www.revistaciao.ro
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Actorul celebru care riscă să rămână pe DRUMURI. Serialul său a fost anulat! „Oare sunt asigurat...?”
Actorul celebru care riscă să rămână pe DRUMURI. Serialul său a fost anulat! „Oare sunt...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după Revoluție l-a marcat pe fiul lui Nicolae Ceaușescu
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
S-a pozat fără HAINE într-o FARFURIE! Alexandra Stan, cele mai INCENDIARE imagini din 2024
S-a pozat fără HAINE într-o FARFURIE! Alexandra Stan, cele mai INCENDIARE imagini din 2024
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Ce relație este între Claudia Pavel și tatăl fiului său. Bărbatul a luat o decizie importantă: „Este ideal ca un copil..”
Ce relație este între Claudia Pavel și tatăl fiului său. Bărbatul a luat o decizie...
Cornel Dinicu a întins masa de Paște pe ruinele Fermei Dacilor! A făcut dezvăluiri emoționante
Cornel Dinicu a întins masa de Paște pe ruinele Fermei Dacilor! A făcut dezvăluiri emoționante
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis unei prietene un mesaj bizar, însă poliția are altă pistă
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Ce se întâmplă cu fiica Oanei Roman după divorțul părinților și moartea bunicii sale: ,,Mă rog la Dumnezeu”. Oana Roman face tot posibilul să o ajute pe micuța Isa
Ce se întâmplă cu fiica Oanei Roman după divorțul părinților și moartea bunicii sale: ,,Mă...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va stinge din viață „Nu a fost nici măcar un semn, absolut nimic.”
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Meteorologii anunţă o
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e la cură de slăbire, îl întreabă: - Ce faci...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Creează, Repară, Inovează: sculele electrice FĂRĂ FIR Parkside la Lidl
Creează, Repară, Inovează: sculele electrice FĂRĂ FIR Parkside la Lidl
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
La 12 ani de la divorț, Mihai Neșu rupe tăcerea! Adevărul a ieșit la iveală: „Vreau să știe lumea...”
La 12 ani de la divorț, Mihai Neșu rupe tăcerea! Adevărul a ieșit la iveală:...
Cele 4 zodii care vor avea ghinion în dragoste până la finalul lunii. Pot apărea certuri și despărțiri
Cele 4 zodii care vor avea ghinion în dragoste până la finalul lunii. Pot apărea...
Ce să pui în ciorba de pui a la grec ca să îți iasă mai bună ca la restaurant. Cele 2 ingrediente care îi dau cea mai bună aromă
Ce să pui în ciorba de pui a la grec ca să îți iasă mai...
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani cash
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Viorel Lis, din ce în ce mai rău. E imobilizat și nu mai poate mânca. Oana Lis, solicitare disperată: "Mi-e așa milă"
Viorel Lis, din ce în ce mai rău. E imobilizat și nu mai poate mânca....
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a făcut liderul rus în timpul ceremoniei
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
S-a dat ordinul pentru TOATE FEMEILE, inclusiv din România. Noile reguli devin OBLIGATORII
S-a dat ordinul pentru TOATE FEMEILE, inclusiv din România. Noile reguli devin OBLIGATORII
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
BANC | „Bulă, ce ai vrea să scrie pe crucea ta, după ce mori?
BANC | „Bulă, ce ai vrea să scrie pe crucea ta, după ce mori?
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din...
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de noapte”
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
Catinca, acuzații dure la adresa lui Petre Roman: „A făcut diferențe între mine și Oana”. Ce îi reproșează
Catinca, acuzații dure la adresa lui Petre Roman: „A făcut diferențe între mine și Oana”....
Serialul Netflix care a făcut România celebră peste hotare revine cu sezonul 2. Unde se filmează
Serialul Netflix care a făcut România celebră peste hotare revine cu sezonul 2. Unde se...
Lidl bagă la raft produsele pe care toți românii le caută după Paște. Se vor da repede, oferta durează până la finalul săptămânii
Lidl bagă la raft produsele pe care toți românii le caută după Paște. Se vor...