Într-o capitală europeană va apărea primul parc din lume conceput sub forma distanțării sociale FOTO

Autor: L.N.
Publicat: 01/05/2020 | 21:38
Într-o capitală europeană va apărea primul parc din lume conceput sub forma distanțării sociale FOTO

Capitala Austriei, Viena, va adăposti primul parc din lume creat din nevoia de distanțare socială, măsură impusă de pandemia de coronavirus. Grădina se va numi ”Parc de la Distance” și se preconizează că va fi gata până la sfârșitul anului.

Proiectul a fost propus de studioul austriac Precht, care a venit întotodeauna cu soluții bio și verzi.

Aceștia au proiectat o grădină publică deschisă tuturor, unde nu există riscul contaminării, dar în care oamenii se pot bucura de intimitate și natură.

Inspirat de grădinile în stil baroc, precum Versailles, noul parc urmărește modelele celor mai comune labirinturi, cu garduri înalte și dense sculptate pentru a crea geometrii care se înfășoară în jurul lor creând o spirală, relatează Libertatea.

CITEȘTE ȘI: Ce spune Alexandru Rafila depre reluarea activității în birourile open-space: ”Oamenii izolați mai multă vreme se readaptează greu…”

Gardurile vii care vor delimita cărările individuale vor avea aproximativ doi metri înălțime și un metru și jumătate lățime, iar pasarelele, realizate din granit roșu, vor garanta vizitatorilor dornici de plimbări solitare o distanță de cel puțin doi metri unul de altul. Între aleile mărginite de copaci și flori parfumate, vizitatorii vor putea parcurge 600-700 de metri singuri sau alături de propriii parteneri.

”După începerea pandemiei ne-am întrebat: cum ar arăta un parc? Cum ar funcționa dacă ar adopta regulile distanțării sociale? Ce lecție vom învăţa după ce vom trece de toate acestea?”, explică Chris Precht.

CITEȘTE ȘI: Copiii, veriga slabă în ceea ce privește informațiile despre COVID-19. Aceștia ar fi predispuși la depresie și anxietate

”Acest parc este conceput pentru a crea o distanță fizică sigură între vizitatorii săi. După pandemie, parcul va rămâne util, putând fi folosit de oricine doreşte să scape puţin de haosul orașului și să se izoleze un timp”, a mai spus proiectantul, potrivit Dezeen.

 

Citește și...