Inevitabilul, aproape de a se produce: „Wimbledonul va decide miercuri anularea turneului!”

Autor:
Publicat: 30/03/2020 | 12:14
Inevitabilul, aproape de a se produce: „Wimbledonul va decide miercuri anularea turneului!”

Șansele ca turneul de Grand Slam de la Wimbledon să se dispute conform calendarului stabilit inițial sunt foarte mici.

Potirivt celor de la Reuters, organizatorii turneului vor anunţa în perioada imediat următoare anularea competiţiei din cauza pandemiei de coronavirus.

„Wimbledonul a anunţat că vor avea miercuri o reuniune a consiliului său de administraţie, în cadrul căreia va fi luată decizia finală. Sunt implicat, de asemenea, în organismele ATP ŞI WTA. Decizia necesară a fost deja luată, iar Wimbledonul va decide miercuri anularea turneului. Nu există niciun dubiu în această privinţă. Este un lucru necesar în situaţi actuală. Este complet nerealist să ne imaginăm că, în condiţiile actualelor restricţii de călătorie, ar putea avea loc un turneu internaţional de tenis, la care ar urma să vină sute de mii de oameni din toate colţurile lumii. Este de conceput”, a declarat Dirk Hordorff,  vicepreşedintele Federaţiei germane de tenis, citat de Reuters.

Oficialii All England Lawn Tennis Club (AELTC) au afirmat zilele trecute că turneul programat între 29 iunie şi 12 iulie nu se va desfăşura cu porţile închise.

Compatriata noastră, Simona Halep este deţinătoarea titlului în proba de simplu feminin la Wimbledon, după ce a învins-o în finala ediţiei de anul trecut pe Serena Williams, cu 6-2, 6-2.

După cum bine știți ATP și WTA au decis suspendarea tuturor turneelor programate în această perioadă, iar veștile care circulă la nivel mondial nu sunt chiar îmbucurătoare. Evident, sub semnul întrebării sunt puse și cele trei turnee de Mare Șlem care trebuiau să se mai dispute în acest an. În ceea ce privește Roland Garros-ul s-a luat deja o măsură, turneul parizian fiind amânat pentru finalul lunii septembrie. Pentru Wimbledon și US Open nu există date certe în acest moment, deciziile urmând a fi luate în funcție de evoluțiile din următoarele luni.