Ioan Stoica, fondatorul Caritas, dat afară din garsonieră! Ajunsese să se refugieze la prieteni

Publicat: 12/03/2019 | 16:56
Ioan Stoica, fondatorul Caritas, dat afară din garsonieră! Ajunsese să se refugieze la prieteni

Vă mai amintiți de jocul Caritas care a înnebunit zeci de mii de români dornici de îmbogățire peste noapte? Dar de Ioan Stoica, nimeni altul decât fondatorul acestuia, care a fost și condamnat la închisoare pentru fraudă? Ei bine, Stoica nu o duce deloc bine!

În vârstă de 78 de ani, Stoica a ajuns într-o situație disperată! A fost dat afară și din garsoniera în care a stat acum câțiva ani, dar și din casa fostei soții, scrie wowbiz.ro.

Între anii 1992 și 1994, la Caritas, celebrul joc piramidal care „garanta” câștigarea unei sume de opt ori mai mare decât cea depusă, s-au îngrămădit zeci de mii de români, care au sfârșit prin a-și pierde economiile de-o viață.

Stoica a rulat, conform unei estimări a BNR, echivalentul a 4 miliarde de dolari! După prăbușirea jocului, Ioan Stoica a fost trimis în judecată și a făcut pușcărie un an și jumătate pentru fraudă, fiind eliberat în 1996.

După ce a ieșit din închisoare, Stoica s-a refugiat la Brașov. Dar lucrurile au mers din ce în ce mai prost pentru el. Mai întâi a fost evacuat din garsoniera în care stătea, pentru neplata întreținerii, după care s-a retras o vreme în casa fostei soții, Helen, de unde a fost dat afară și acolo, după un diferend cu proprietarii care își recuperaseră casa prin retrocedare.

Ioan Stoica are datorii uriașe în contul fostei sale garsoniere și a ajuns să doarmă pe la prieteni

În blocul de garsoniere în care Stoica s-a ascuns după 1996 și din care a fost evacuat situația a devenit dramatică dacă discutăm despre fosta casă a brașoveanului, pentru că întreținerea restantă a ajuns să depășească 30000 de lei! Pentru că nu a avut unde să stea o perioadă, a dormit pe la puținii prieteni pe care îi mai avea.

Citește și...