Iohannis a promulgat legea! Primarii nu mai au ce face: au termen până în 2021

Publicat: 08/10/2019 | 20:05
Iohannis a promulgat legea! Primarii nu mai au ce face: au termen până în 2021

Primarii trebuie să se conformeze, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea! Și este vorba despre școli. Astfel, aceștia vor fi obligați să demareze operațiunea de reabiliutare a clădirilor unde învață copiii, construite înainte de 1978.

Expertizele tehnice vor arăta unde trebuie să înceapă urgent şantierele. (CITEȘTE ȘI: NOUA LEGE A PENSIILOR! CUM SE IESE CU CINCI ANI MAI DEVREME)

Doar în Bucureşti, capitala europeană care este cel mai expusă seismelor, din peste 350 de clădiri cu risc major de prăbuşire, doar șapte au fost consolidate în ultimul an, transmite Observator. (NU RATA: DAVID MĂRUȚĂ A ÎNCEPUT ȘCOALA. CUM A APĂRUT ÎMBRĂCATĂ ANDRA ÎN CURTE ŞCOLII)

Termenul limită, 1 ianuarie 2021

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat chiar ieri decretul pentru promulgarea legii care prevede că, până la 1 ianuarie 2021, conducătorii instituţiilor publice trebuie să dispună începerea expertizării tehnice a clădirilor cu destinaţia de unităţi sau instituţii de învăţământ. Legea se referă la clădirile construite înainte de 1978, iar expertiza, care se va încheia în iunie 2024, are loc în vederea încadrării acestora în clasă de risc seismic. Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, prin Ministerul Educaţiei Naţionale, la solicitarea unităţilor administrativ-teritoriale, se arată în lege.

Citește și...