Ion Crăciunescu a fost condamnat la închisoare, după ce a jefuit o bancă din Luton. Cu ce i-a amenințat pe angajați

Publicat: 21/03/2019 | 16:02
Ion Crăciunescu a fost condamnat la închisoare, după ce a jefuit o bancă din Luton. Cu ce i-a amenințat pe angajați

Ion Crăciunescu, românul de 64 de ani care a jefuit o bancă din Luton, după ce i-a amenințat pe angajați cu o “bombă” a fost condamnat la închisoare, scrie BBC, preluat și de gazetaderomania.co.uk. 

Anul trecut, pe 7 decembrie, în jurul orei 11:40, un dispozitiv care semăna cu o bombă artizanală a fost lăsat în sucursala Co-Operative Bank de pe Alma Street. Banca a fost imediat evacuată, iar dispozitivul examinat. Din fericire, anchetatorii au descoperit că obiectul nu era unul adevărat.

“Bomba” cu care i-a amenințat Ion Crăciunescu pe angajați a fost, de fapt, o cutie învelită într-un material negru. În ea se aflau… șervețele și o telecomandată de la televizor, pe care a furat-o de la un hotel. Poliția din Bedfordshire a declarat că bărbatul le-a spus că va detona bomba, în cazul în care cererile sale nu vor fi fost îndeplinite.

Bomba cu care Ion Crăciunescu i-a amenințat pe angajații băncii

Românul de 64 de ani a fost surprins de camerele de supraveghere, iar apoi a fost dat în urmărire în Marea Britanie. Potrivit BBC, el a cheltuit banii pe locuri de divertisment pentru adulți, hoteluri și alcool.

În 19 martie, la Luton Crown Court, bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare.

Ion Crăciunescu, condamnat la închisoare

Citește și...