Ionuț Stroe vrea să-i trimită pe fotbaliști din nou în izolare: „Ar fi cea mai la îndemână situație!”

Publicat: 21/07/2020 | 00:47
Ionuț Stroe vrea să-i trimită pe fotbaliști din nou în izolare: „Ar fi cea mai la îndemână situație!”

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat că în ciuda numeroaselor cazuri pozitive apărute în ultimul timp în rândul echipelor din Liga 1, acest campionat poate fi dus la bun sfârșit.

Stroe crede că echipele ar trebui să se autoizoleze pe acest final de sezon pentru ca jucătorii să nu fie expuși la COVID-19 și să poată astfel termina acest sezon.

„Campionatul de fotbal are toate condițiile să ducă competiția la bun sfârșit. 3 august este data la care trebuie avansate către UEFA echipele care vor participa în competițiile europene. LPF trebuie să programeze toate meciurile până pe 3 august sau să vină cu soluții pentru stabilirea clasamentului final, care trebuie validat de FRF. Izolarea echipelor este prima soluție avansată de noi. Pentru ultimele etape din play-off, ar fi cea mai la îndemână situație. Nu cred că ar fi o problemă dacă aceste meciuri ar fi protejate suplimentar, echipele să apeleze la un astfel de cantonament, să se izoleze”, a declarat Ionuț Stroe pentru Digi24.

Reacția ministrului vine la puțin timp după ce deminatrul a anunțat că rămâne ferm pe poziții și că se opune prezenței spectatorilor la meciurile din Liga 1.

„În ziua cu un record de cazuri de infectări pentru România, cu o întreagă echipă de fotbal afectată (n.r. – FC Dinamo), prezenţa publicului pe stadioane este ultimul subiect pe care îl putem discuta. Sportul are nevoie de spectatori, dar stadioanele vor rămâne închise pentru public câtă vreme există un pericol major pentru siguranţa oamenilor. Suntem fermi în această privinţă. Nu putem să ne jucăm cu sănătatea publică. Îi rog pe toţi, indiferent de funcţie, de poziţia pe care o au, să fie responsabili şi să nu mai lanseze asemenea scenarii fără temei. Încă putem câştiga această luptă, putem limita răspândirea virusului printr-un efort comun, în sport şi în întreaga societate”, a fost mesajul lui Ionuț Stroe postat recent pe o rețea proprie de socializare.