Islanda trece la a doua etapă de relaxare a măsurilor! Se redeschid discotecile, barurile și sălile de fitness

Autor: A. D.
Publicat: 22/05/2020 | 22:18
Islanda trece la a doua etapă de relaxare a măsurilor! Se redeschid discotecile, barurile și sălile de fitness

Epidemia de coronavirus a făcut ravagii în toată lumea. S-au înregistrat milioane de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 și un număr foarte mare de victime. După o perioadă îndelungată în care toate activitățile au fost sistate și oamenii nu a avut voie să iasă din case, majoritatea țărilor a recurs la o relaxare a măsurilor.

Astfel, Islanda a recurs la o relaxare a restricțiile pe 4 mai. Atunci au fost deschise liceele, universitățile, muzeele și frizeriile. Iar pentru că noile cazuri de coronavirus continuă să scadă,  Ministerul Sănătății de la Reykjavik a anunțat că de luni, 25 mai, se vor relaxa și mai mult măsurile de restricție, a informat Le Figaro. (CITEȘTE ȘI: A ÎNCEPUT RELAXAREA MĂSURILOR ÎN MAJORITATEA ȚĂRILOR! ITALIA ÎȘI DESCHIDE GRANIȚELE DIN 3 IUNIE)

După ce autoritățile medicale au remarcat ulterior că ”relaxarea restricțiilor nu pare să fi dus la o creștere a numărului de cazuri”,  s-a decis trecerea la etapa a doua de relaxare. (VEZI ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE RAED ARAFAT: ”RELAXAREA MĂSURILOR VA FI FĂCUTĂ GRADUAL!”)

Piscinele au fost deja deschise de pe dat de 18 mai, iar acum urmează o nouă fază. Se vor redeschide  barurile, discotecile sau sălile de fitness. De asemenea, sălile de jocuri vor putea funcționa până la ora 23.00, iar limita de persoane admise în interior va crește de la 50 la 200.

Până în prezent, în Islanda au fost confirmate 1.803 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVId-19 și 10 decese.

Guvernul a mai anunțat că vrea să redeschidă granițele până pe 15 iunie și intenționează să ofere turiștilor care sosesc pe singurul său aeroport internațional posibilitatea de a se testa pentru a evita carantina de 14 zile.

Citește și...