Israel va fabrica aparate de ventilat mecanic pe linii ce produc rachete

Autor: A. D.
Publicat: 01/04/2020 | 18:12
Israel va fabrica aparate de ventilat mecanic pe linii ce produc rachete

În contextul epidemiei de coronavirus Israelul a decis să modifice o parte din liniile sale de producţie de rachete pentru a fabrica aparate de ventilat mecanic, cu scopul de a acoperi deficitul naţional de echipamente medicale folosite în tratarea pacienţilor bolnavi de COVID-19.

Ministerul Apărării a precizat într-un comunicat transmis marţi seară că linia de producţie pentru aparate de ventilat mecanic a fost inaugurată în departamentul de producţie clasificată a rachetelor al Industriei Aerospaţiale Israeliene, potrivit DPA, citată de Agerpres. (CITEȘTE ȘI: MEDIC SMURD, MĂRTURIE EMOȚIONANTĂ DE LA SUCEAVA: ”AM AVUT ȘI RUDE PRINTRE PACIENȚI, UNA DINTRE ELE A MURIT. ÎNCERC SĂ-MI FAC DATORIA”)

Prin aceste măsuri Israelul urmărește să gestioneze corespunzător epidemia, să o țină sub control. „Israelul trebuie să dezvolte capacităţi independente în toate domeniile legate de gestionarea pandemiei de COVID-19. Nu putem rămâne dependenţi de achiziţiile de la alte ţări”, a spus ministrul apărării, Naftali Bennett, citat de Agerpres.

La momentul actual, 30 de aparate de ventilat mecanic produse au fost deja livrate Ministerului Sănătăţii, conform comunicatului. (VEZI ȘI: SCENARIU FUNEBRU ÎN MOLDOVA! S-AU SĂPAT 1.500 DE MORMINTE PENTRU OAMENI ÎNCĂ VII)

În acest moment, în Israel au fost raportat aproape 5.600 de pacienți cu noul tip de coronavirus, dintre care 21 de decese.

Citește și...