Italianul Bergodi știe ce a făcut diferența în finala campionatului: „CFR Cluj are experiență!”

Publicat: 04/08/2020 | 08:30
Italianul Bergodi știe ce a făcut diferența în finala campionatului: „CFR Cluj are experiență!”

Cristiano Bergodi, antrenorul principal al formației Universitatea Craiova, a dat dovadă de mult fair-play după finala campionatului pierdută în Bănie de elevii săi cu CFR Cluj, scor 3-1.

Italianul a pus succesul ardelenilor pe seama experienței pe care jucătorii o au, acesta fiind în opinia sa capitolul care a făcut diferența în lupta pentru titlu.

 „Nu e un moment incomod, e dificil. Trebuie să știm să pierdem, dar nu e problemă. Ceea ce am făcut acum e datorită muncii acestor băieți și vreau să le mulțumesc pentru ceea ce au făcut. Ei au fost mai buni, asta s-a întâmplat. CFR Cluj nu a avut nimic în plus. Au avut punctul forte la fazele fixe, au experiență. Noi am făcut o minune ca am ajuns până la ultimul meci și trebuie să le mulțumesc băieților. Am început bine, am înscris din acțiune frumoasă, dar am luat gol și ni s-a făcut frică. S-a văzut că nu suntem obișnuiți să jucăm astfel de meciuri. Ne-a tremurat piciorul. Băietii erau dezamăgiți, dar le-am zis să stea cu capul sus. Ceea ce au făcut băieții până în acest moment e un mare lucru. Aș fi semnat când am venit aici dacă mi s-ar fi spus că voi juca ultimul meci cu titlul pe masă. Au dat gol când a trebuit să dea gol. Ne-au tăiat picioarele”, a declarat Cristiano Bergodi.

CFR Cluj este vechea și totodată noua campioană a României. În duelul susținut în ultima rundă a play-off-ului Ligii 1, ardelenii s-au impus în stil de mare echipă în fața formației Universitatea Craiova chiar în fieful acesteia, scor 3-1 (1-1). În urma acestui succes CFR Cluj a acumulat 49 de puncte iar Criaova a rămas la 44 de puncte cu mențiune că oltenii mai au și restanța cu Astra Giurgiu, meci care ar putea fi reprogramat de LPF zilele următoare, însă care va avea miză doar pentru giurgiuveni care sunt în lupta pentru locul 3 cu FCSB.