Jordan Henderson, fotbalistul anului în Anglia

Publicat: 24/07/2020 | 14:40
Jordan Henderson, fotbalistul anului în Anglia

Căpitanul lui Liverpool, Jordan Henderson, a fost desemnat Fotbalistul Anului de Asociația Jurnaliștilor Sportivi din Anglia. 

Mijlocașul de 30 de ani care și-a condus echipa spre câștigarea primului titlu de campioană din ultimii 30 de ani a primit mai mult de un sfert din voturi. El i-a depășit în această anchetă pe colegii săi de la Liverpool, Virgil Van Dijk și Sadio Mane, pe Kevin De Bruyne, de la Manchester City, și pe Marcus Rashford, de la Manchester United.

Henderson se află în recuperare după o accidentare la genunchi și a primit premiul din partea fostei mari glorii a „cormoranilor”, Kenny Dalglish, și el de două ori laureat al Asociației Jurnaliștilor Sportivi din Anglia. Ceremonia de decernare a trofeului a avut loc chiar pe arena lui Liverpool, Anfield Road, aproape goală.

„Sunt atât de recunoscător pentru acest premiu că nu pot să îl accept ca fiind doar al meu. Datorez atâtea foarte multor oameni, dar mai ales colegilor mei, care au fost incredibili și merită acest premiu la fel de mult ca și mine”, a declarat Jordan Henderson după ce a primit trofeul.

În ultimii 15 ani, alți trei jucători de la Liverpool au mai fost premiați de Asociația Jurnaliștilor Sportivi din Anglia: Steven Gerrard, n 2009, Luis Suarez, în 2014, și Mohamed Salah, în 2018, dar niciunul nu a reușit să cucerească și trofeul de campion al Premier League.

În 2019, Fotbalistul Anului în Anglia a fost Raheem Sterling, de la Manchester City.