Jucătorii lui CFR Cluj, blocați pe aeroportul din Glasgow! Bagaj suspect într-un avion

Publicat: 04/10/2019 | 17:59
Jucătorii lui CFR Cluj, blocați pe aeroportul din Glasgow! Bagaj suspect într-un avion

Autorităţile britanice au intervenit, vineri, pentru verificarea unui avion staţionat în incinta aeroportului din oraşul britanic Glasgow, afirmă surse citate de postul Sky News, potrivit Mediafax. Asta a afectat și plecarea lotului campioanei României la fotbal, CFR Cluj, care urma să revină în țară, după meciul pierdut cu Celtic, din grupele Europa League.

Avionul de pasageri, aparţinând companiei KLM, a fost evacuat din cauza unui bagaj suspect. Inițial s-a vorbit despre un avion care ar fi venit din Africa, iar un pasager ar fi fost suspect de Ebola.

Perimetrul a fost securizat, iar echipele pirotehnice verifică avionul. Zeci de pompieri au fost mobilizaţi pentru acest incident.

„Au loc verificări pentru a stabili ce conţine un bagaj, aeronava este izolată”, au comunicat autorităţile.

Alerta a fost ridicată la ora locală 13.25 (15.25, ora României), după ce pachetul respectiv a fost declarat ”sigur” de către serviciile de intervenţie, potrivit unui purtător de cuvânt al aeroportului.

Alerta a fost lansată imediat după ora locală 10.00 (12.00 ora României), iar în jurul aeronavei s-a instituit un perimetru de securitate în timp ce se efectuau investigaţii.

O parte a terminalului internaţional al aeroportului a fost evacuat şi închis.

Însă toate celelalte zone din aeroport erau complet operaţionale.

Citește și...