Judecătorii au deschis deja un dosar de furt intelectual! Adi Minune, acuzat oficial că a ”șterpelit” o melodie celebră: ”E un bandit pseudo-muzicant!”

Autor: I.D.
Publicat: 11/08/2018 | 00:21

Scandalul a izbucnit în urmă cu mai bine de doi ani. Compozitorul Alexandru Vilmanyi l-a acuzat atunci pe Adi Minune că ar fi „furat” piesa “De-ar fi să vii” a Mihaelei Runceanu, pe care a interpretat-o în genul care l-a consacrat. (Super oferte la accesorii gaming) Acum, disputa a ajuns în instanță, iar CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă prezintă detaliile.

Alexandru Vilmanyi, compozitorul piesei ”De-ar fi să vii”, interpretată de Mihaela Runceanu, a luat foc atunci când a constatat că Adrian Minune și Dan Bursuc i-ar fi ”furat” melodia. (Console si accesorii gamingApariții pe la TV, drumuri în instanță, amenințări mai mult sau mai puțin voalate și multe altele. Mai nou, Vilmanyi a acuzat că manelistul a schimbat doar titlul hit-ului, iar apoi l-a înregistrat, ca și cum ar fi fost al lui.

(CITEȘTE ȘI: ADRIAN MINUNE, SURPRINS ALĂTURI DE O ALTĂ FEMEIE!)

“Vă rog să ascultați, toată țara, toată planeta, ce tupeu mârșav pot să aibă acești bandiți pseudo-muzicanți, cum își permit sa fure creația mea care circula de 30 de ani sub titlul «De-ar fi să vii», compozitor Alexandru Vilmanyi, text Roxana Popescu! Spuneți-vă voi toți (cei care știu că iubiți această melodie scrisă de mine) părerea despre acești infractori penali care încasează sume imense nu știm de unde, dacă de la Uniunea Compozitorilor, respectiv, ADA, e grav (care are menirea să apere drepturile de autor) pe seama muncii mele și a profesionalismului meu!!! Nici nu pot să-l numesc plagiat, e un furt intelectual ordinar! Și pe această cale rog oficial ADA să recupereze sumele încasate de ei pentru asumarea compoziției mele de către ei, schimbând doar titlul, care și acela e furat (Dumitru Lupu «Ce mult te-am iubit») și pentru difuzare de către acești infractori în detrimentul meu și care evident mi se cuvin de drept, nemaivorbind de daune morale pe care le voi pretinde!”, a scris, la acea vreme, compozitorul, pe Facebook.

(CITEȘTE ȘI: ADRIAN MINUNE A SPUS ADEVĂRUL DESPRE CELEBRUL FILMULEȚ ÎN CARE PRIMEȘTE 10 LEI: „NU M-A ÎNJOSIT, DAR NU A FOST FRUMOS GESTUL!”)

Și nepotul Mihaelei Runceanu a reacționat. “Adrian copilu’ cântă «DE-AR FI SĂ VII» de vreo 15 ani la nunți. Atât de tare s-a obișnuit cu melodia, încat a visat că e chiar a lui, la fel cum «împrumuți pe termen nelimitat» o bicicletă și gata, e a ta. Ca delirul să fie complet, Dan Bursuc a hotărât că el a creat melodia, schimbând versurile cu unele făcute în 2 minute când era pe budă probabil și transformând-o într-un imn al milogelii. Alexandru Vilamnyi, adevăratul muzician care a dat naștere versiunii originale a acestei superbe creații, a avut o zi amară ieri… UCMR să penalizeze corespunzător mizeria asta și drepturile de autor să fie respectate! Mihaela Runceanu, cum cântai tu frumusețea asta de melodie și în ce hal a ajuns în 2016…”, a scris  Xenti Runceanu, pe adresa lui de socializare.

Doi ani au trecut de atunci, iar compozitorul s-a adresat instanței. Astfel, pe 29 iunie, Vilmanyi a depus plângerea la Secția a 5-a Civilă a Capitalei, iar acum așteaptă primul termen al procesului care va demara în curând. Acesta îl acuză pe celebrul manelist de furt intelectual.

Cine este Alexandru Vilmanyi

Alexandru Vilmanyi a compus zeci de șlagăre și i-a orchestrat lui Dan Spătaru toate melodiile, inclusiv “Drumurile noastre”.

(CITEȘTE ȘI: CLANUL MINUNE, CU ȘAMPANIE FINĂ LA PLAJĂ ȘI…)

El a lansat-o pe Elena Cârstea, a contribuit la succesul Mihaelei Runceanu și i-a făcut singurul album lui Gil Dobrică. Solistul și compozitorul de 74 de ani și-a început cariera în 1962, în diverse formații de jazz. Din 1965 a devenit dirijor la Palatul Culturii din Cluj-Napoca, iar din 1983, împreună cu propria formație, a participat la cele mai importante festivaluri dedicate muzicii ușoare.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...