Jurnalistă din România, amenințată cu moartea în urma unor investigații!

Publicat: 11/06/2019 | 13:28
Jurnalistă din România, amenințată cu moartea în urma unor investigații!

 

După cazul Emiliei Șercan, o altă jurnalistă din România a primit amenințări prin telefon, ca urmare a unor dezvăluiri despre afacerile private ale Bisericii Ortodoxe Române. 

Jurnalista Diana Oncioiu, de la platforma independentă Dela0.ro și proiectul jurnalistic „Să fie lumină”, a primit marți dimineață un apel de la o persoană necunoscută, în care a fost amenințată că „i se va rupe capul” dacă va mai continua să scrie despre afacerile private ale Bisericii Ortodoxe Române. Informația a fost făcută publică pe pagina de Facebook „Să fie lumină”.

Unul dintre reporterii implicați în realizarea proiectului nostru jurnalistic a fost contactat telefonic în această dimineață de o persoană necunoscută și amenințat că i se va „rupe capul” dacă mai continuăm să documentăm treburile private ale Bisericii”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook „Să fie lumină”. Mesajul i-a fost adresat jurnalistei Diana Oncioiu, însă „apelul s-a vrut a fi o atenționare la adresa întregii echipe de reporteri, persoana apelantă indicând că trebuie să încetăm să mai scriem despre „ce fac preoții””, spun cei de la „Să fie lumină”.

Apelul a fost făcut de pe un număr privat, iar persoana care a adresat amenințarea „era un bărbat cu puternic accent moldovenesc”. „Bărbatul nu era însă deranjat de ceea ce am făcut în trecut – ci de lucrurile pe care urmează să le publicăm în viitor”, se mai arată în mesajul publicat de „Să fie lumină”.

Contactată de Libertatea, Diana Oncioiu a spus că va merge la Poliție pentru a depune plângere. Mesajul integral postat de publicația „Să fie lumină”:

➡️ Unul dintre reporterii implicați în realizarea proiectului nostru jurnalistic a fost contactat telefonic în această…

Publicată de Să fie lumină pe Marţi, 11 iunie 2019

Este al doilea caz de intimidare a jurnaliștilor de investigații, după Emilia Șercan, care în luna aprilie a primit amenințări cu moartea ca urmare a seriei de articole despre doctoratele plagiate de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Citește și...