Jurnaliștii americani știu cine va fi următorul antrenor al Simonei Halep. “În viitorul apropiat…”

Publicat: 14/11/2018 | 11:49

Despărţirea dintre Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) şi Darren Cahill (53 de ani) a luat prin surprindere lumea tenisului mondial, dar presa americană anunţă că tot strategul australian ar putea deveni următorul antrenor al liderului mondial.

Cahill a motivat „ruptura” de jucătoarea pe care a ghidat-o spre glorie argumentând că are nevoie de un an în care să stea mai mult alături de familie, însă sunt şanse destul de mari ca pauza luată de australian să nu fie una deloc mare. Conform americanilor de la „Lob and Smash”, tehnicianul de la Antipozi ar putea reveni mult mai repede decât se aştepta oricine în echipa liderului mondial: „Cahill ar putea sa redevină antrenorul numărului unu mondial în viitorul apropiat”, scriu jurnaliştii de peste Ocean.

Aceştia mai notează că Simona Halep şi-ar putea angaja un antrenor „interimar” în următoarea perioadă şi are şanse să aleagă un tehnician care să-i stea alături doar până când Darren îşi va rezolva problemele din familie şi se va putea întoarce în loja româncei pe care a condus-o spre primul trofeu de Grand Slam al carierei, Roland Garros 2019, şi poziţia de lider în ierarhia mondială a tenisului feminin.

Ce a declarat Darren Cahill după despărțirea de Simona Halep

„Aş vrea să anunţ că nu voi mai continua parteneriatul cu Simona în 2019 strict din motive familiale. După ce m-am gândit mult şi am discutat mult, după mulţi ani cu peste 30 de săptămâni pe drumuri departe de familie, am decis să iau un an sabatic, pentru a fi mai mult alături de copiii mei. Mulţumesc Simonei pentru patru ani minunaţi. Personalitatea ei, etica ei, generozitatea şi profesionalismul au făcut să fie o plăcere să fiu antrenorul ei. Este o tânără minunată şio persoană pe care o respect enorma, ceea ce înseamnă mai mult decât orice rezultat. Practic am avut serviciul de vis şi îi mulţumesc că a făcut posibil acest lucru. Îi urez lui Simo să continue cu succesul şi abia aştept să o susţin anul viitor. O menţiune specială pentru Theo Cercel, Andrei Cristofor şi Virginia Ruzici, cărora le mulţumesc pentru sprijin, încredere, prietenie şi munca minunată. Şi în final, fanilor români. Sunteţi cei mai tari. Mulţumesc că aţi adoptat un australian şi l-aţi făcut să se simtă ca unul de-al vostru. Mulţumesc”, a spus Darren Cahill după ce despărțirea de Simona Halep a devenit oficială.