Acasă » Știri » Jurnalul morții. Ultimele 21 de zile din viața unui ieșean victimă a coronavirusului: ”Sună mama, a anunțat decesul…”

Jurnalul morții. Ultimele 21 de zile din viața unui ieșean victimă a coronavirusului: ”Sună mama, a anunțat decesul…”

De: Cristian Blanuta 27/04/2020 | 10:32
Jurnalul morții. Ultimele 21 de zile din viața unui ieșean victimă a coronavirusului: ”Sună mama, a anunțat decesul...”

Ultimele zile din viața unui bătrân din Iași infectat cu virusul COVID-19 au fost notate de fiul acestuia, într-un jurnal. Au fost 21 de zile, până în clipa în care a fost anunțat decesul. (CITEȘTE ȘI: CELEBRUL MEDIC DE LA ”MATEI BALȘ” ÎI DĂ PESTE NAS LUI TRUMP: ”E O CALE LUNGĂ…”)

Bărbatul avea 84 de ani și a decedat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, pe secția ATI, în 19 aprilie.

VEZI AICI: MINISTRUL FINANȚELOR, ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR DESPRE PENSII: ”ÎN ACEST MOMENT…”

„Viaţa nu e dreapta. De cele mai multe ori, oricâte măsuri ți-ai lua, te loveşte când nu te aştepţi. Te gândeşti … „chiar pe mine”?! și realizezi că, din sutele de mii de oameni, chiar pe tine te-a ales. Cum a ajuns virusul, de ce?! Cine e vinovat de îmbolnăvire, cine de moarte?! Întrebări fără răspuns. Cam aşa evoluează simptomele unui bolnav de Covid 19, ţinute zi de zi.

Sâmbătă 28 martie – Tata iese sa duca gunoiul si merge la Lidl sa cumpere apa. Mama făcea deja febra si a început sa ia Biseptol (pune febra pe seama faptului ca a băut o bere rece, repede).

Duminica 29 ori luni, 30 martie începe sa facă si tata febra. Nu mai iese nimeni din casa. Singura persoana care ii vizitează este o vecina (se pare ca sâmbătă, 21 martie, aceasta a făcut ceva pomana la Suceava, unde a fost prezenta si mama ei, sosita de curând din Anglia).

Ziua 0 – Duminica, 29 martie.

Ziua 1 – Luni, 30 martie – probabil prima zi de febra la tata.

Ziua 2 – Marţi, 31 martie : ultima zi in care mama ia Biseptol. Se pare ca a scăpat si de febra. Tata continua sa facă.

Ziua 3 – 1 aprilie.

Ziua 4 – joi, 2 aprilie : Soţia mă suna ca vrea sa meargă la Iaşi, sa le facă cumpărături si sa vadă daca mai au nevoie de ceva. Ii spun sa stea acasă; voi încerca sa rezolv cu un coleg care sta in Iaşi si e dispus sa facă asta. Ionica e primul sunat, dar spune ca nu poate ajunge. Îl sun pe Vali (ghinionul pica pe el) – se prinde si merge sa le facă cumpărături. Le lasă cumpărăturile, ia o cutie de bomboane si se oferă sa le duca gunoiul.

Ziua 5 – vineri, 3 aprilie : tata continua sa facă febra, intra in panica si cheamă ambulanta – merge la Spital la sf. Spiridon. Face un test rapid si devine suspect de Covid. Vineri noapte ori sâmbătă este mutat la boli infecţioase, la Sf. Parascheva.

Ziua 6 – sâmbătă, 4 aprilie : face testul PCR pentru Covid-19. Rezultatul trebuie sa vina seara dar întârzie.

Ziua 7 – duminica, 5 aprilie : dimineaţa mă suna soţia, a aflat rezultatul – confirmat pozitiv cu Covid-19. După amiaza vorbesc la telefon cu el. Spune ca face febra dar, cat vorbesc la telefon, nu tuşeşte deloc. La nivel de firma se hotărăşte ca Vali sa nu mai vina la schimb luni. Soţia anunţă DSP-ul.

Ziua 8 – luni, 6 aprilie : Vorbesc la telefon cu tata – a început sa tuşească. Plec de la sonda acasă. Seara vorbesc iarăşi – tuşeşte si mai tare. Vali este sunat de la DSP si i se confirma ca trebuie sa rămână in autoizolare.

Ziua 9 – marţi, 7 aprilie : Merg la Iaşi. Duc cumpărături mamei si tatei. Vorbesc cu tata la telefon si dimineaţa si seara. Face febra in continuare si tuşeşte mai des.

Ziua 10 – miercuri 8 aprilie : Vorbesc cu tata dimineaţa. Tuşeşte in continuu. După amiaza suna si spune ca a fost conectat la oxigen.

Ziua 11 – joi 9 aprilie : Merg iar la Iaşi. Duc o crema mamei si, de la ea, iau un pachet cu haine pentru tata. Am vorbit si dimineaţă si după amiaza cu el. Vorbeşte greu, face in continuare febra, dar nu îl mai aud tuşind atât de des. I-am dus câteva pahare cu iaurt dar îmi spune ca nu mănâncă mai nimic de 2-3 zile, nu are pofta de mâncare.

Ziua 12 – vineri, 10 aprilie : Vorbesc si dimineaţa, si la amiaza, si seara cu el. Vorbeşte tot mai greu dar pare in regula. Îmi aminteşte ca nu are pofta de mâncare, ca nu mănâncă. Vrea nişte banane, aşa ca ii promit ca vin a doua zi sa i le aduc.

Ziua 13 – sâmbătă, 11 aprilie : Dimineaţa îl suna soţia sa vadă cum mai e – nu răspunde. Suna si a doua si a treia oara – la fel. A patra oara răspunde o asistenta, pe telefonul tatei, si spune ca a fost transferat la terapie intensiva. Nu este intubat dar este ventilat mecanic. Ii spune sa sune intre orele 14-15 pentru informaţii. Vorbeşte cu un medic, probabil, care ii spune ca starea s-a înrăutăţit brusc, a scăzut saturaţia cu oxigen a plămânilor. A intrat in faza critica – cu 3 zile mai târziu decât tiparul clasic. Si asta in condiţiile in care cu o seara înainte părea ok.

Ziua 14 – duminica, 12 aprilie : „stare generala sever influenţată de infecţia cu Covid, stabil hemodinamic, ventilat noninvaziv, pe coif”. Pe parcursul nopţii a fost febril – 38,5 C, dimineaţa afebril. Saturaţie plămâni O2 – 96%. (intre 14 si 15 nu mai răspunde nimeni la telefon, oricât am insistat).

Ziua 15 – luni, 13 aprilie : aflam tot mai greu vesti despre tata. Se pare ca saturaţia cu oxigen a plămânilor a scăzut la cca. 70% si a fost intubat. La telefonul de la spital nu mai răspunde nimeni.

Ziua 16 – marţi, 14 aprilie : „Buna dimineaţa! Încă rezista, dar e in continuare hipotensiv”. „Buna seara! In legătura cu pacientul C…..starea lui e grava in continuare, diureza tot 0, iar in plus tensiunea e in scădere si are hiperkaliemie” (creştere anormala a nivelului de potasiu din sânge. Hiperkaliemia are drept cauza principala insuficienta renala, acuta sau cronica).

Ziua 17 – miercuri, 15 aprilie : nici o veste deocamdată.

Ziua 18 – joi, 16 aprilie : Stare generala deosebit de grava IOT (intubat oro-traheal) si VM (ventilat mecanic) in mod IPPV (cu presiune intermitent pozitivă – ventilatorul efectuează întregul efort respirator). Sedat cu tendinţă la hipotensiune, anuric. TA 80/30.

Ziua 19 – vineri, 17 aprilie : dimineaţa aflam ca este in aceeaşi stare. In rest, toata ziua, nimic. (are 2 saptamani de spitalizare).

Ziua 20 – sâmbătă, 18 aprilie : aceeaşi stare

Ziua 21 – duminica, 19 aprilie : e in aceeaşi stare foarte grava (ca in ziua a 18-a) in schimb avem mai multe vesti: a crescut uşor TA de la 80 / 40 la 90 / 55; a avut diureza 300 ml, saturaţia cu oxigen a plămânilor oscilează intre 94 si 97 %.

Ora 16:00 – suna mama care este anunţată de la spital ca la ora 15:30 s-a produs decesul

Deces 446 – Bărbat, 84 ani din judeţul Iaşi. Internat în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, secţia Boli Infecţioase în data de 03.04.2020, transferat în secţia ATI în data de 11.04.2020. Rezultat pozitiv pe data de 05.04.2020. Nu scriu lucrurile acestea ca sa va sperii. Va scriu sa stiti ca nu e de glumit!”, a scris familia ieșeanului, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția de Moldova), SPORT citeste mai mult
Parteneri
Prințesa Diana a explicat adevăratul MOTIV pentru care căsnicia sa cu Charles a eșuat. A făcut mărturisirea cu puțin timp înainte de a muri
Prințesa Diana a explicat adevăratul MOTIV pentru care căsnicia sa cu Charles a eșuat. A...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
WOW! Nadia, Boris Becker, Ilie Năstase și Andreea Esca, dezlănțuiți într-un club din București! Cum au fost surprinși
WOW! Nadia, Boris Becker, Ilie Năstase și Andreea Esca, dezlănțuiți într-un club din București! Cum...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Mihaela Bilic și-a construit o cabană în inima pădurii: „Până de Paște mă mut. N-am gaze, n-am curent, n-am apă, însă îmi place mult!”
Mihaela Bilic și-a construit o cabană în inima pădurii: „Până de Paște mă mut. N-am...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi,...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul zecilor de mii de lei
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe toți cei care îi jignesc familia: „Totul are o limită în viața asta. M-am săturat!”
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Funcția din WHATSAPP care schimbă totul. Toți utilizatorii trebuie să o folosească
Funcția din WHATSAPP care schimbă totul. Toți utilizatorii trebuie să o folosească
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de Vladimir s-a scumpit cu 45% în ultimii ani
Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de...
Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc total, creatura avea doi metri
Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc...
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Ultima imagine cu Costel Corduneanu în viață! Cum arăta „Stăpânul Moldovei”, înainte de a muri. Boala îl schimbase radical, dar el tot își găsea puterea să zâmbească
Ultima imagine cu Costel Corduneanu în viață! Cum arăta „Stăpânul Moldovei”, înainte de a muri....
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu
Marea împăcare pentru Simona Halep. Este anunțul anului după furtună
Marea împăcare pentru Simona Halep. Este anunțul anului după furtună
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
Câți bani vor primi de la Pro TV Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Cei trei vor fi noii jurați ai MasterChef
Câți bani vor primi de la Pro TV Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Cei trei vor...
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani:
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
Iulia Vântur și Salman Khan, în pericol. Faimosul actor a fost ținta unui atac armat. Cine a vrut să îl ucidă și care este motivul
Iulia Vântur și Salman Khan, în pericol. Faimosul actor a fost ținta unui atac armat....
Orașul mic din România care va avea străzi ca-n Tenerife. Autoritățile s-au apucat să planteze palmieri
Orașul mic din România care va avea străzi ca-n Tenerife. Autoritățile s-au apucat să planteze...
Singurele zodii care au succes în tot ceea ce fac în weekendul ce urmează. Veste bună pentru cinci nativi
Singurele zodii care au succes în tot ceea ce fac în weekendul ce urmează. Veste...