Justin Ștefan: „Modalitatea întocmirii clasamentului final al play-out-ului va fi luată de FRF!”

Publicat: 05/08/2020 | 18:53
Justin Ștefan: „Modalitatea întocmirii clasamentului final al play-out-ului va fi luată de FRF!”

Justin Ștefan, secretarul general al  Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a declarat că refuzul modificării calendarului competiţional al Ligii I a determinat obligativitatea stabilirii unor criterii de departajare în vederea întocmirii clasamentului final al play-out-ului.

Cele două criterii de departajare puse în discuţia cluburilor au fost: (a) puncte per meci raportat la toate jocurile din acest sezon (nr. puncte acumulate în sezonul regular+nr. puncte acumulate în play-out/nr. total de jocuri disputate în acest sezon) şi (b) puncte per meci raportat numai la jocurile din play-out (nr. puncte acumulate în play-out/nr. total de jocuri disputate în play-out).

Secretarul general a spus că solicitarea adresată marţi cluburilor din Liga I de a-şi exprima un punct de vedere cu privire la aceste criterii de departajare s-a făcut doar cu titlu consultativ, o decizie finală asupra modalităţii de întocmire a clasamentului actualei ediţii a play-out-ului Ligii I urmând să fie luată de către Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

„De altfel, ar fi imposibil ca echipele angrenate în play-out să ia o decizie finală cu privire la modalitatea de întocmire a clasamentului, deoarece fiecare club este direct interesat de aplicarea unei anumite metode de departajare, care i-ar putea asigura la nivel teoretic, în funcţie şi de rezultatele din etapă a 14-a, o poziţie mai bună în clasament”, a menționat oficialul Ligii.

În cazul trecerii la 16 echipe Poli Iași și Dinamo ar scăpa de emoții în timp ce Chindia, ultima clasată din play-out ar urma să susțină baraj cu CS Mioveni formație care a terminat campionatul pe locul 3 în liga secundă.