Klaus Iohannis a semnat decretul! Cine este noul ministru al Cercetării

Publicat: 26/10/2018 | 17:07
Klaus Iohannis a semnat decretul! Cine este noul ministru al Cercetării

Nicolae Hurduc este noul ministru al Cercetării, după ce președintele țării, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire. Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru numirea lui Nicolae Hurduc în funcția de ministru al Cercetării și Inovării, anunță rtv.net.

Nicolae Hurduc este decan al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului de la Universitatea Gheorghe Asachi din Iaşi.

”Am trimis deja domnului Iohannis propunerea. Să vedem dacă va fi de acord cu această propunere. Are o carieră vastă, are foarte multe lucrări, un CV foarte bun, un bun comunicator, implicat în absorţia fodurilor UE şi acest lucru e foarte important pentru Ministerul Cercetării”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, după şedinţa BPN al PSD de zilele trecute.

Cine este Nicolae Hurduc

Hurduc este Decan al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iaşi.

Hurduc a devenit cunoscut pentru o declarație controversată. „Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor”, a spus el într-un interviu pentru Ziarul de Iași.