Klaus Iohannis a făcut azi declarații de presă la ora 14.40, la Palatul Cotroceni. Președintele a reacționat destul de dur,după ce Camera Deputaților a adoptat Codul Penal.(CITEȘTE ȘI: CAMERA DEPUTAȚILOR A ADOPTAT CODUL PENAL)
Preşedintele Klaus Iohannis a criticat modificările aduse Codului Penal în Parlament şi a anunţat că va contesta Codul Penal la Curtea Constituţională.
„S-au votat în Parlamentul României mai multe modificări la Codul penal. Doresc să comentez pe scurt acest eveniment pe care îl consider de-a dreptul revoltător. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității și este profund dăunătoare democrației. Parlamentul trebuie să își dea atenția cuvenită. PSD a trecut în timp record Codul penal prin Parlament. PSD a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare. Despre conținutul Codului penal vor avea o prezentare mai lungă atunci când voi constata la CCR. Modificările care s-au făcut sunt fie inutile, fie chiar toxice și am de gând să folosesc toate instrumentele pentru a contesta acest Cod penal și Cod de procedură penală”, a spus Klaus Iohannis, în conferința de presă de la Palatul Cotroceni.
”Ceea ce se întîmplă în aceste zile se numește dictatura majorității. Este profund dăunătoare democrației. În primul rând, parlamentul trebuie să-și dea atenția cuvenită. PSD a trecut în timp record Codul penal prin Parlament, un simulacru de dezbatere în Camera Deputaților și acest lucru e profund dăunător. PSD a reușit în scrut timp să distrugă demnitatea actului de legiferare”, a mai spus președintele Iohannis.
Camera Deputaților a adoptat astăzi, 4 iulie, proiectul care aduce modificări la Codul penal, cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abțineri, în calitate de for decizional, după ce marți inițiativa a trecut de Senat. Printre cele mai importante modificări sunt cele prin care se dezincriminează total neglijența în serviciu și parțial abuzul în serviciu. În total, PSD-ALDE au 168 de deputați, dar miercuri au lipsit, potrivit unor surse, șase social-democrați și trei liberal-democrați. Prin urmare, majoritatea la putere a luat voturi de la minoritățile naționale, altele decât minoritatea maghiară, și de la opoziție. Înainte de sesiunea de vot final, conducerea ședinței a fost preluată de Florin Iordache și a fost executat un vot de control, care a arătat că erau prezenți 228 de deputați. Ulterior, când deputații s-au pronunțat asupra altor proiecte de legi, numărul aleșilor prezenți a crescut.
Stire in curs de actualizare…