Acasă » Exclusiv » L-am descoperit pe ”omul din oțel”!

L-am descoperit pe ”omul din oțel”!

De: Adrian Lucian 04/03/2018 | 22:48

Claudiu Gorgan este un maratonist pe care judeţul Satu Mare nu a putut să îl ţină acasă, din lipsă de infrastructură sportivă şi condiţii pentru atleţii ieşiţi din juniorat, astfel că el şi-a căutat, de-a lungul timpului, cluburi din România şi Italia pentru care să alerge. Acum aleargă sub tutela unui club sportiv din Cluj, care îi oferă posibilitatea participării la cele mai importante competiţii. Dar până a ajunge la acest nivel Claudiu a trecut prin multe provocări și multe etape, unele mai grele decât altele.  CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea lui de dârzenie, demnă de film. (CITEȘTE AICI: MĂRTURII ŞOCANTE FĂCUTE DE SPORTIVA ”NOTATĂ” CU 10 ÎNAINTEA NADIEI. CUM A FOST UMILITĂ O MARE GIMNASTĂ A ROMÂNIEI DUPĂ CE S-A RETRAS! I-AU OFERIT UN POST DE…)

A ajuns să facă atletism după ce nu și-a găsit locul în alte ramuri sportive, poate și pentru că nu îl ajutau să își consume toată energia și nici nu reușeau să îl facă să se concentreze la maxim. După ce a încercat diferite părți ale atletismului, a stabilit să se oprească la alergare.

„Am început să fac atletism datorită antrenorilor Radu Achim și Horea Macarie. Eram neastâmpărat și plin e energie și nu puteam sta locului. La început alergam distanțe scurte, de 3.000 de metri sau 3000 de metri cu obstacole și pot să zic că mă descurcam destul de bine, dar domnul professor, văzând atâta energie în mine, m-a tot împins de la spate, spunând că mie mi se potrivesc distanțele mari. A trebuit să mai cresc puțin să îmi dau seama că distanțele lungi sunt un test de maturitate”, povestește Claudiu Gorgan.

S-a antrenat pe diguri, poduri și bulevarde

Claudiu este obișnuit cu singurătatea alergătorului de cursă lungă

„Piticule, ai nevoie de inimă și de ficat bun pentru așa ceva, așa i-am spus când s-a apucat de distanțele mari. Pe tine te ajută modul în care alergi, ești economicos, ai o alergare frumoasă și elegantă, însă nu ești copt, tot ce îți trebuie este continuitatea în antrenament și răbdare”, a fost mesajul antrenorului Radu Achim pentru Claudiu. (VEZI ȘI: OLIMPICA LA ENGLEZĂ FACE VOLUNTARIAT. E PROFESOARĂ LA 16 ANI PENTRU COPIII DINTR-UN SAT DIN TELEORMAN!)

Și au urmat sute de antrenamente și zeci de mii de kilometri alergați de Claudiu pe fiecare loc drept pe care l-a găsit în Satu Mare. De multe ori, pentru a ieși din monotonia pistei de atletism, dar și pentru a înțelege ce înseamnă alergarea în alte spații, cum e și în cadrul maratonului, Claudiu putea fi văzut alergând pe digul Someșului sau chiar pe pod și pe bulevardele mari din oraș.

Aleargă maratonul și fără să mănânce

Claudiu nu ratează niciun maraton important

Dârzenia cu care se antrena și își dorea să câștige l-a și făcut campion de zeci de ori.

„Drumul a fost anevoios. Încercam să alerg tot mai tare, voiam totul cât mai repede, îmi doream mult să iau medalii pentru că aveam colegi care erau deja consacrați. Pe parcursul timpului, am ajuns să alerg aproape toate distanțele de la 400 de metri până la maraton, trecând pe la probe de 800 de metri, 1.500 de metri, 3.000 de metri, cinci kilometri, 10 kiloetri, 21 de kilometri și maratonul, de 42 de kilometri. M-am oprit la maraton deoarece am simțit că e locul unde pot să trăiesc toate stările posibile. Pregătirea unui maraton îmi dădea fiori, știind cât trebuie să alerg, dar mă și motiva. Acum am ajuns să alerg câte un maraton chiar și fără să fi mâncat în acea zi”, afirmă sportivul. (NU RATA, AICI: SE ÎNTÂMPLĂ ÎNTR-UN LABORATOR DIN SLATINA. MATERNITATEA DE ROBOŢI)

După zeci de maratoane în care a câştigat aproape tot ce era de câştigat, chiar şi împotriva unor alergători din Kenya, recunoscuţi în acest sport, sau sportivi din alte ţări cu condiţii mult mai bune de antrenament, Claudiu Gorgan a decis să facă următorul pas, de la maraton la ultramaraton.

Se încumetă să alerge 175 de kilometri pe zi

Claudiu face pasul spre ultramaraton

„Ultramaratonul e o probă de alergare de 24 de ore, în care sunt de alergat minimum 175 de kilometri. Fiind obişnuit cu distanţele lungi, am hotărât să particip la o asemenea cursă, adică să alerg o zi întreagă din simplul motiv că «simt că pot». În luna martie, mai exact pe data de 15, în orasul Heilbronn din Germania va avea loc o cursă de o asemenea amploare, unde voi încerca să alerg un număr cât mai mare de kilometri”, explică Claudiu pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Prima ţintă în cadrul acestei curse pentru Claudiu este să ajungă la linia de finiș, dar motivaţia sa este una şi mai mare. Dacă îl ajută corpul, dacă psihicul îl menţine motivat şi dacă timpii şi kilometrii ies aşa cum vrea el, are toate şansele ca ultramaratonul din Germania să îi ofere un bilet la Campionatul European din vară de la Timişoara. (CITEȘTE ȘI: AZI, E STUDENT ÎNTR-O UNIVERSITATE DE RENUME. UN OLIMPIC ”DĂ DE PĂMÂNT” CU ÎNVĂŢĂMÂNTUL DIN ROMÂNIA. ”M-A DEZĂMĂGIT FAPTUL CĂ…”)

“Asemenea cursă necesită să fii de oţel”

Claudiu e antrenat să parcurgă orice distanță, în orice condiții

„Marii alergători reuşesc să atingă distanţe kilometrice în adevăratul sens al cuvântului, peste 220 de kilometri în 24 de ore. Asemenea cursă necesită să fii de oţel. Eu acum mă antrenez și am reusit să alerg 100 de kilometri în mai puțin de 12 ore, cu tot cu câte o jumătate de oră pauză totală între turele de câte 25 de kilometri. Sunt încrezător că pot să ating 175 de kilometri în 24 de ore la concurs, mai ales că voi fi și mai motivat și mai pregătit decât sunt acum”, mai spune sportivul.

Dacă lupta cu corpul său pare câștigată pentru a participa la ultramaraton, Claudiu speră ca și psihic să fie pregătit până la mijlocul lunii martie, astfel încât nici o durere și nici o crampă musculară să nu îl facă să cedeze până nu își îndeplinește obiectivul. (VEZI AICI: L-AM GĂSIT PE URMAŞUL CELEBRULUI MATEMATICIAN GRIGORE GHEBA. EL E PROFESORUL CARE CREEAZĂ PROBLEME PENTRU OLIMPIADE ŞI CONCURSURI ŞCOLARE!)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All Stars. A făcut-o intenționat!
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Natalia Mateuț, noua iubită a lui Cătălin Cazacu? Unde au fost surprinși
Natalia Mateuț, noua iubită a lui Cătălin Cazacu? Unde au fost surprinși
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e bine deloc
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e bine deloc"
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi care se vor situa peste cele specifice perioadei: Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 27 aprilie 2024
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi care se vor situa peste cele specifice perioadei: Prognoza meteo pentru...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Acesta e cel mai sigur etaj dintr-un bloc în caz de cutremur. Ești mai în siguranță și sunt șanse mari să supraviețuiești la un seism puternic
Acesta e cel mai sigur etaj dintr-un bloc în caz de cutremur. Ești mai în...
Insula din Europa unde te bucuri de soare și vreme bună 320 de zile pe an. E la două ore de România și poți avea o vacanță de vis aici
Insula din Europa unde te bucuri de soare și vreme bună 320 de zile pe...
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Bat clopotele de nuntă pentru Andreea Bălan. Ce spune artista despre marele pas
Bat clopotele de nuntă pentru Andreea Bălan. Ce spune artista despre marele pas
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
Dinu Maxer și Magdalena Chihaia, afectați de ploile și inundațiile din Dubai. Cum le-a dat vremea rea planurile peste cap
Dinu Maxer și Magdalena Chihaia, afectați de ploile și inundațiile din Dubai. Cum le-a dat...
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul e unul uriaș
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...